Afacerile Sunimprof Rottaprint, creştere de 7% în prima jumătate a anului

T.V.
Companii / 15 iulie 2019

Cristi Nechita-Rotta

Cristi Nechita-Rotta

Sunimprof Rottaprint a înregistrat, în prima jumătate a anului, o cifră de afaceri de circa 11 milioane de euro, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru cea de-a doua parte a anului, compania estimează acelaşi ritm de creştere, se arată într-un comunicat al companiei.

Principalele investiţii realizate de Sunimprof Rottaprint, în primul semestru al anului, au fost în dezvoltarea infrastructurii de lucru, prin construirea şi renovarea birourilor şi a unor spaţii comune din centrul de la Apahida, necesare odată cu mărirea echipei.

De asemenea, compania a investit în utilaje noi de producţie care au facilitat introducerea unor produse noi în portofoliu, precum etichetele antifurt, o soluţie mult mai estetică prin care toate produsele sunt protejate, dar şi îmbunătăţirea unora deja existente. Investiţiile vor continua până la finalul anului în dezvoltarea centrului de producţie din Apahida, precum şi într-un nou utilaj de finisare, precizează sursa citată.

Din datele companiei, ponderea exporturilor din totalul cifrei de afaceri a rămas constantă, de 26%, însă, numărul clienţilor străini a crescut cu 21%, majoritatea provenind din industria alimentară şi cea chimică. În prezent, 23% din totalul clienţilor sunt deserviţi de centrele logistice din Germania şi Ungaria.

Pentru acest an, Sunimprof Rottaprint estimează o creştere a numărului de clienţi din Germania cu aprox. 30%, iar pentru Ungaria cu 10%.

"Anul acesta, vom continua să ne extindem portofoliul de clienţi pentru centrele logistice din Germania şi Ungaria. În prezent, acoperim jumătate din Ungaria, însă vrem să ne concentrăm pe cunoaşterea pieţei în profunzime şi diversificarea portofoliului de produse. Ca şi în România, principala industrie pentru care noi producem etichete autoadezive este cea alimentară. Acest lucru se menţine şi pentru export, având în vedere că în România şi Ungaria, lucrăm cu liderii din industrie şi avem o experienţă consacrată", a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Sunimprof Rottaprint, citat în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor companiei, cele mai solicitate produse de către clienţi, în primele şase luni ale anului, au fost: etichetele autoadezive imprimate, urmate de capacele din folie de aluminiu şi etichetele shrink sleeve. În topul industriilor care au solicitat serviciile Sunimprof Rottaprint se află: industria alimentară, băuturi şi răcoritoare, cosmetice şi îngrijirea casei, farmacie şi suplimente alimentare, dar şi logistică.

În ceea ce priveşte cele mai cerute produse pentru export, pe primele locuri în Ungaria s-au situat etichetele autoadezive şi foliile tipărite pentru sigilarea caserolelor de carne sau a preparatelor din carne, capacele de aluminiu şi etichetele de vin, iar în Germania s-a observat o creştere a cererii pentru etichete de tip liner PET şi etichete Digimarc - care necesită o tehnică specială de printare pentru o scanare mai rapidă a codului de bare la casa de marcat sau scanarea acestuia direct cu telefonul de către consumatori.

Sunimprof Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive şi ambalaje flexibile din ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb