AFIR a aprobat peste 15 milioane de euro pentru înfiinţarea grupurilor de producători

F.D.
Miscellanea / 14 iulie

AFIR a aprobat peste 15 milioane de euro pentru înfiinţarea grupurilor de producători

Sesiunea de primire de proiecte pentru submăsura 9.1 "Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol", din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, se deschide luni, 18 iulie, a anunţat astăzi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), potrivit Agerpres.

Alocarea financiară disponibilă pentru finanţarea proiectelor din această sesiune este 15.356.515 euro.

"Pot obţine finanţare prin submăsura 9.1 Grupurile de producători din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de către MADR înainte de solicitarea sprijinului, conform prevederilor legislaţiei naţionale în vigoare. Sunt eligibile, de asemenea, şi grupurile de producători care au obţinut recunoaştere atât pentru produse şi/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1, cât şi pentru produse şi/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1a. În acest caz, sprijinul se va acorda pe baza valorii producţiei comercializate (VPC) aferente produselor agricole/ grupelor de produse sprijinite prin submăsura 9.1", menţionează AFIR.

Potrivit sursei citate, sunt eligibile toate cheltuielile rezultate din înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor de producători din sectorul agricol, care au fost prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil şi nu poate să depăşească 10% din valoarea producţiei comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaştere. Suma maximă acordată este de 100.000 euro/an şi se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranşe anuale, pe o perioadă de cel mult 5 ani de la recunoaştere, astfel: anul I - 10%, anul II - 8%, anul III - 6%, anul IV - 5% şi anul V - 4%.

Depunerea Cererilor de finanţare pentru submăsura 9.1 - Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol se va face on-line pe www.afir.info, conform precizărilor din Ghidul solicitantului, începând cu data de 18 iulie 2022, ora 9:00, iar termenul limită de depunere este 18 octombrie 2022, ora 16:00.

Pragul minim de selecţie al proiectelor pentru înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol este de 10 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro