AFIR a publicat ghidul solicitantului pentru înfiinţarea grupurilor de producători din sectorul agricol

F.D.
Miscellanea / 28 iunie

AFIR a publicat ghidul solicitantului pentru înfiinţarea grupurilor de producători din sectorul agricol

Ghidul solicitantului pentru înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol prin submăsura 9.1 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 a fost publicat pe pagina de internet a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru pregătirea proiectelor care vor fi depuse în cadrul sesiunii de primire a cererilor de finanţare din acest an, conform unui comunicat de presă.

Sprijinul public nerambursabil acordat prin submăsura 9.1 este 100%, însă nu poate să depăşească 10% din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani de la recunoaştere respectivului grup. De asemenea, prin această linie de finanţare grupurile de producători pot primi finanţare de până la 100.000 euro/ an.

Sprijinul este forfetar, degresiv şi plătit în tranşe anuale, fiind acordat în baza unui plan de afaceri necesare pentru atingerea obiectivelor propuse, pentru o perioadă care nu poate depăşi 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.

Dintre principalele modificări cuprinse în versiunea finală a Ghidului solicitantului, amintim: actualizarea punctajelor aferente criteriilor de selecţie, eliminarea obligativităţii prezentării de către solicitant a certificatului de înregistrare (verificarea fiind făcută de AFIR în ONRC), posibilitatea ca termenul de plată pentru grupurile de producători recunoscute în anii 2021 şi 2022 să depăşească data de 31.12.2025 , precum şi alte clarificări.

Sprijinul financiar acordat prin PNDR 2020 în cadrul submăsurii 9.1

"Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol" susţine înfiinţarea şi funcţionarea administrativă a grupurilor de producători, astfel încât să se poată asigura valorificarea în comun a produselor agricole ale membrilor, dar şi integrarea pe piaţă a producătorilor primari prin adaptarea producţiei acestora la cerinţele pieţei şi comercializarea în comun a producţiei lor. De asemenea, fondurile care vor fi disponibile pentru fermieri prin această submăsură pot fi utilizate pentru a asigura îmbunătăţirea performanţelor generale şi creşterea veniturilor generate de exploataţiile agricole şi pentru crearea şi promovarea lanţurilor scurte de aprovizionare.

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 9.1 sunt Grupurile de producători din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de către MADR înainte de solicitarea sprijinului, conform legislaţiei naţionale în vigoare (Ordonanţa Guvernului nr. 37/2005, cu modificările şi completările ulterioare).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro