AFIR:Peste 448 de milioane de euro vor fi investiţi în exploataţii agricole

F.D.
Miscellanea / 30 mai

Peste 448 de milioane de euro vor fi investiţi în exploataţii agricole

Un număr de 811 fermieri vor primi fonduri europene în cuantum total de 448,2 milioane de euro pentru finanţarea investiţiilor pe care aceştia le vor realiza în propriile exploataţii agricole, informează astăzi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al AFIR, rapoartele de selecţie a cererilor de finanţare depuse în etapa a doua a sesiunii anuale 2021 (perioada 25 noiembrie - 24 decembrie) pentru mai multe pachete (componente) aferente submăsurii 4.1 Investiţii în exploataţii agricole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 au fost publicate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Astfel, în urma procesului de evaluare şi de selecţie a solicitărilor de finanţare depuse online, 811 fermieri vor primi fonduri europene în cuantum total de 448,2 milioane de euro pentru finanţarea investiţiilor pe care aceştia le vor realiza în propriile exploataţii agricole.

Pentru pachetul 4.1.1 Achiziţii simple de utilaje agricole şi/ sau irigaţii, drenaj, desecare la nivelul fermei - sector vegetal, AFIR a selectat 262 cereri de finanţare în valoare de 112,4 milioane de euro.

Prin componenta 4.1.2 Condiţionare şi procesare în fermă şi marketing - modernizare exploataţie - vegetal, exceptând legumicultura şi cartofii, au fost selectate 55 investiţii cu suma de 49,4 milioane de euro, iar pentru pachetul 4.1.4 Tineri fermieri - achiziţie utilaje, la nivelul AFIR, au fost selectate 265 de proiecte în valoare de 62,3 milioane de euro.

Totodată, în cadrul componentei 4.1.5 Investiţii în zootehnie (producţie primară, condiţionare şi marketing) - naţional, AFIR a selectat pentru finanţare 62 de proiecte în valoare de 64,8 milioane de euro.

Pentru pachetul 4.1.6 Investiţii în zootehnie (producţie primară, condiţionare şi marketing) - zona montană, AFIR a selectat 55 de cereri de finanţare cu valoarea de 53,3 milioane de euro, iar prin componenta 4.1.7 Legume (inclusiv în spaţii protejate) şi cartofi (producţie primară, condiţionare şi marketing) - înfiinţare, extindere, modernizare, AFIR a selectat 95 de cereri de finanţare în valoare de 86,3 de milioane de euro.

De asemenea, în cadrul pachetului 4.1.8 Condiţionare, procesare şi marketing - legume, cartofi - modernizarea exploataţiilor agricole, au fost selectate pentru finanţare 17 proiecte de investiţii însumând 19,7 milioane de euro.

"Pragul de calitate lunar aferent celei de-a doua etape a sesiunii (25 noiembrie - 24 decembrie 2021) a fost de 60 de puncte pentru pachetele 4.1.1 şi 4.1.4, respectiv 50 de puncte pentru restul componentelor. Precizăm că anul trecut au fost lansate simultan mai multe sesiuni de primire a proiectelor prin care s-au depus numeroase solicitări pe toate liniile de finanţare deschise pentru fermierii, procesatorii şi antreprenorii români, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de evaluare şi de selecţie a proiectelor, cât şi analizarea ulterioară a contestaţiilor depuse la nivelul AFIR", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro