AFIR:Peste 47 de milioane de euro solicitate de fermieri pentru înfiinţarea sau modernizarea plantaţiilor pomicole

V.G.
Miscellanea / 18 noiembrie 2022

Peste 47 de milioane de euro solicitate de fermieri pentru înfiinţarea sau modernizarea plantaţiilor pomicole

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a primit online 65 de solicitări de finanţare în valoare de 47,6 milioane de euro (47.616.514 euro) pentru înfiinţarea, extinderea sau modernizarea plantaţiei pomicole, finanţare acordată prin componenta 1 a submăsurii 4.1a Investiţii în exploataţii pomicole din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, având în vedere că alocarea financiară stabilită pentru această formă de sprijin a fost de 30,5 milioane de euro, fondurile europene disponibile pentru anul 2022 pentru această componentă au fost epuizate.

"Ne bucură interesul major al fermierilor pentru accesarea fondurilor destinate înfiinţării şi dezvoltării plantaţiilor pomicole. Reamintim tuturor fermierilor interesaţi că pot depune în continuare cereri de finanţare pentru înfiinţarea sau modernizarea pepinierelor pomicole şi pentru achiziţia de utilaje de recoltare pentru fermele pomicole. Pentru aceste investiţii finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) mai sunt disponibile fonduri în valoare de peste 18 milioane de euro, până la data limită de primire a proiectelor, 12 decembrie 2022 sau până la epuizarea fondurilor alocate" a declarat George Chiriţă, Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

"Precizăm că din finanţarea disponibilă în continuare prin submăsura 4.1a, pot fi accesate până la 300.000 de euro/ proiect pentru utilaje de recoltare (achiziţii simple), în limita a 11,5 milioane de euro fonduri totale disponibile, iar pentru înfiinţarea, extinderea sau modernizarea pepinierelor pot fi accesate până la 1.500.000 de euro/ proiect (proiecte complexe), în limita a 6,9 milioane de euro fonduri totale disponibile", transmit reprezentanţii AFIR.

"Menţionăm, totodată, că până la data de 16 decembrie 2022, fermierii mai pot depune cereri de finanţare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor în cadrul submăsurii 17.1", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro