AFM face public un calendar al programelor de finanţare lansate de instituţie pentru anul 2022

S.B.
Miscellanea / 13 ianuarie

AFM face public un calendar al programelor de finanţare lansate de instituţie pentru anul 2022

Administraţia Fondului pentru Mediu face public un calendar al programelor de finanţare lansate de instituţie, calendar care include, pe lângă programele Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla pentru electrocasnice şi programe care se adresează autorităţilor publice, cum ar fi piste de bicicletă sau iluminat public, dar şi persoanelor fizice interesate de sisteme fotovoltaice ori persoanelor juridice interesate de fabrici de reciclare, informează news.ro.

"Este prima dată când AFM, pentru a asigura transparenţă în ceea ce priveşte deciziile pregătite, cât şi predictibilitate pentru beneficiari, a întocmit un calendar anual de lansare de sesiuni pentru diverse programe, astfel încât atât autorităţile publice locale cât şi persoanele fizice, cât şi persoanele juridice să îşi etapizeze, să îşi pregătească proiectele în funcţie de acest calendar. Este minim minimorum pentru a asigura transparenţă maximă şi predictibilitate. În caz contrar, atât autorităţile locale, cât şi companiile cât şi persoanele fizice se trezesc în ultima zi, în ultimele săptămâni şi nu au timp să pregătească pe de o parte proiecte de calitate, pe de altă parte se creează o presiune prea mare pe instituţia AFM şi câteodată această presiune generează şi greşeli inevitabile", a declarat ministrul Mediului Tanczos Barna, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Lorand‑Árpad Fulöp, a anunţat că pentru acest an AFM are pus la punct un sistem informatic prin care persoanele juridice depun dosarele în cadrul celor două programe Rabla pentru autoturisme.

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor fi etapizate lunar pentru persoane juridice, pe o perioadă de 10 luni, în timp ce pentru persoane fizice etapizarea de va face trimestrial.

Calendarul AFM include de asemenea programe care se adresează unităţilor administrativ teritoriale şi care vizează iluminat public, staţii de putere mică în localităţi prima conectare la apă şi canalizare, precum şi programe adresate persoanelor juridice, cum ar fi fabrici de reciclare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro