AFP: Directorul CIA se deplasează la Cairo pentru discuţii asupra situaţiei din Gaza

R.S.
Internaţional / 5 aprilie

AFP: Directorul CIA se deplasează la Cairo pentru discuţii asupra situaţiei din Gaza

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite (CIA), William Burns, se va deplasa la Cairo la sfârşitul acestei săptămâni pentru discuţii asupra unui armistiţiu şi a eliberării ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza, teritoriu asediat şi bombardat de Israel de aproape şase luni, au anunţat astăzi media americane, informează AFP.

Anunţul privind această nouă tentativă americană survine după ce SUA l-au presat ieri pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu să încheie "fără întârziere" un acord pentru un armistiţiu, pe fondul presiunii comunităţii internaţionale în faţa dezastrului umanitar din Fâşia Gaza, relatează AFP.

Bill Burns va avea întrevederi cu omologul său israelian, şeful Mossad-ului David Barnea, precum şi cu responsabili egipteni şi qatarioţi, a precizat New York Times. Potrivit site-ului de informaţii Axios, este vorba de prim-ministrul Qatarului, Mohammed bin Abdelrahman Al-Thani, şi de şeful serviciilor de informaţii egiptene Abbas Kamel, transmite sursa citată.

În ultimele săptămâni, negocierile care au loc la Doha şi la Cairo bat pasul pe loc. Fâşia Gaza este de aproape şase luni scena unui război devastator între Israel şi Hamas, declanşat de un atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian pe 7 octombrie, conform AFP.

Potrivit celui mai recent bilanţ, vineri, al Ministerului Sănătăţii al Hamas, 33.091 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Fâşia Gaza. Atacul Hamas a dus la moartea a 1.170 de persoane de partea israeliană, majoritatea civili ucişi în aceeaşi zi, potrivit unui bilanţ al AFP realizat pe baza unor cifre oficiale israeliene.

Peste 250 de persoane au fost răpite în timpul atacului şi duse ca ostatici în Fâşia Gaza, unde mai sunt încă deţinuţi 130 de ostatici, dintre care, potrivit armatei israeliene, 34 sunt morţi. Israelul este supus unei presiuni internaţionale în creştere din cauza situaţiei catastrofale pentru cei 2,4 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza, ameninţaţi de foamete la scară masivă, transmite sursa precizată.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb