AFP: Norvegia a plătit 24 de milioane de euro pentru refugiaţii palestinieni

A.F.
Internaţional / 8 februarie

AFP: Norvegia a plătit 24 de milioane de euro pentru refugiaţii palestinieni

Norvegia, unul dintre puţinii donatori majori care şi-a menţinut ajutorul acordat Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), a anunţat miercuri plata a 275 de milioane de coroane (24 de milioane de euro) către agenţie ca răspuns la situaţia "catastrofală" a palestinienilor, relatează AFP.

"UNRWA este mult mai mult decât o organizaţie umanitară. Reprezintă angajamentul comunităţii internaţionale de a satisface nevoile de bază ale refugiaţilor palestinieni până la găsirea unei soluţii politice a conflictului", a declarat şeful diplomaţiei norvegiene, Espen Barth Eide, într-un comunicat.

"Este complet exclus ca Norvegia să renunţe la acest angajament într-un moment în care Fâşia Gaza este practic în ruine", a adăugat el.

Mai mulţi donatori importanţi, cum ar fi Statele Unite, Germania sau Marea Britanie şi-au suspendat finanţarea UNRWA, în centrul unei controverse după acuzaţiile Israelului împotriva a 12 dintre cei 30.000 de angajaţi regionali suspectaţi că ar fi fost implicaţi în atacul Hamas din 7 octombrie.

"Aceste acuzaţii sunt şocante şi cerem transparenţă deplină. Nu trebuie să existe toleranţă pentru astfel de acţiuni", a subliniat ministrul norvegian.

"Cu toate acestea, nu ar trebui să pedepsim colectiv milioane de oameni pentru presupusele acţiuni a 12 membri ai personalului", a adăugat el, solicitând din nou celorlalţi donatori "să se gândească la consecinţele" suspendării finanţării lor.

El a descris drept "catastrofală" situaţia palestinienilor din Fâşia Gaza, dar şi din Orientul Mijlociu în ansamblu.

Pe 7 octombrie, comandouri Hamas din Gaza au efectuat un atac fără precedent pe teritoriul israelian, care s-a soldat cu moartea a peste 1.160 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale israeliene. Aproximativ 250 de persoane au fost răpite în acest atac, dintre care 100 au fost eliberate la finalul lui noiembrie în timpul unei încetări a focului temporare.

Drept ripostă, Israelul a promis să ''nimicească'' Hamas şi a lansat o amplă operaţiune în Fâşia Gaza, soldată cu 27.708 morţi, în majoritate civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării palestiniene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb