AFP: OMS, îngrijorată de soarta directorului Spitalului al-Shifa din Gaza, Mohammad Abu Salmiya

A.F.
Internaţional / 25 noiembrie 2023

AFP: OMS, îngrijorată de soarta directorului Spitalului al-Shifa din Gaza, Mohammad Abu Salmiya

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) deplânge faptul că nu deţine nicio informaţie despre soarta directorului Spitalului al-Shifa din Gaza, Mohammad Abu Salmiya, arestat joi de armata israeliană, şi cere ca drepturile medicului să fie "respectate deplin", relatea-ză AFP.

Direcotrul celui mai mare spital din Fâşia Gaza, Mohammed Aou Salmiya, a fost arestat joi împreună cu alte cinci persoane care muncesc în domeniul sănătăţii în timp ce participau la o misiune ONU de evacuare a unor pacienţi.

"Trei membri ai personalului medical al Semilunei Roşii Palestiniene şi trei membri ai Min-isterului Sănătăţii au fost arestaţi", a anunţat vineri în acest comunicat OMS.

Ulterior, "doi dintre cei şase membri (ai misiunii ONU) au fost eliberaţi", anunţă ONU, însă "nu dispunem de informaţii despre starea celorlalaţi patru, inclusiv a directorului Spitalului al-Shifa".

OMS "cere ca drepturile lor legale şi ale omului să fie respectate deplin pe trimpul de-tenţiei".

"CENTRU DE COMANDAMENT" HAMAS

Israelul anunţa joi arestarea lui Mohammad Abu Salmiya şi a unui şef de secţie a spitalu-lui.

Instituţia este, potrivit autorităţilor israeliene - principalul centru de comandament al operaţiunilor Hamas în Fâşia Gaza -, acuzaţie dezminţit de către mişcarea islamistă pales-tiniană.

Militari israelieni au percheziţionat timp de mai multe zile spitalul sală cu sală, până la in-trarea în vigoare a unui armistiţiu, vineri.

"Îl interogăm (pe Mohammad Abu Salmiya) despre faptul că era directorul unui spital care se afla deasupra unei întregi reţele teroriste", anunţăă sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Doron Spielman.

"Cum putea să nu ştie ce se întâmpla?", acuză el.

Israelul s-a angajat să "aneantizeze" Hamasul după atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene la 7 octombrie în Israel, din Fâşia Gaza.

Potrivit Israelului 1.200 de persoane, marea majoritate cvili, au fost ucişi în acest atac, în care aproximativ 240 de persoane au fost luate ostatice de către Hamas, potrivit armatei israeliene.

Războiul din Fâşia Gaza s-a soldat cu aproape 15.000 de morţi, majoritatea civili, inclu-siv 6.150 de copii, potrivit Guvernului Hamas.

OMS anunţă în comunicat că a desfăşurat până în prezent trei misiuni la Spitalul al-Shifa, în decurs de o săprtămână, inclusiv o evaluare la 18 noiembrie.

Misiunea care s-a desfăşurat a doua zi a permis evacuarea a 31 de bebeluşi.

A treia misiune, la 22 noiembrie, realizată în cooperare cu Semiluna Roşie Palestiniană, a permis evacuarea a 151 de persoane - pacienţi, rude ale acestora şi lucrători în domeniul sănătăţii, precizează OMS.

Evacuarea a durat 20 de ore, "inclusiv şase ore într-un punct de control în care echipa şi pacienţii au fost percheziţionaţi de armata israeliană. Acest lucru s-a petrecut în pofida unui acord iniţial care prevedea ca participanţii să fie controlaţi doar la punctul de plecare, la Spitalul al-Shifa", denunţă OMS.

Organizţia precizează că în acel moment au avut loc arestările.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vai,vai,dar despre soarta ostaticilor stie OMS ceva sau nu-i inteteseaza?Lasa ca nu-l omoara nimeni pe directorul.spitaluluo,nu toata lumea e psihopata ca astia de la hamas(de nu le-ar mai muri multi inainte)!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb