AGEA CE Oltenia reia negocierile pentru asocierea cu Tinmar Energy

V.G.
Companii / 25 noiembrie

AGEA CE Oltenia reia negocierile pentru asocierea cu Tinmar Energy

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) CE Oltenia a decis reluarea dialogului cu Tinmar Energy în vederea constituirii de societăţi mixte pe acţiuni pentru implementarea proiectelor privind capacităţi noi mai puţin poluante, prevăzute în Planul de Restructurare şi Decarbonare a CE Oltenia aprobat de Comisia Europeană, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, acest lucru este posibil după ce acţionarii CE Oltenia au respins atât anularea procedurii de selecţie pentru proiectele la care a fost desemnat Tinmar Energy SA "ofertant selectat", cât şi reluarea procedurii de selecţie într-un mod accelerat pentru selectarea de investitori în vederea constituirii de societăţi mixte pe acţiuni pentru implementarea proiectelor. Pe 12 octombrie 2022, acţionarii CE Oltenia au adoptat o hotărâre prin care au respins documentele tranzacţiei negociate cu Tinmar Energy, în urma avizului negativ dat de Consiliul de Supraveghere al CEO.

Prin această decizie a AGEA, demersul de asociere cu Tinmar Energy rămâne deschis şi poate continua cu noi negocieri pentru rediscutarea unor termeni şi condiţii. Societăţile pe acţiuni rezultate din asocierea CE Oltenia - Tinmar Energy vor avea ca obiect implementarea a patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de cca. 280 MW şi a unui grup pe gaze naturale de 475 MW la Turceni.

Avizarea asocierii CE Oltenia - Tinmar Energy în noile condiţii ar permite respectarea calendarului asumat în ceea ce priveşte adăugarea de capacităţi noi pentru tranziţia la surse de energie mai puţin poluante şi pentru restabilirea viabilităţii CE Oltenia, companie cu rol strategic în Sistemul Energetic Naţional, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu a iesit prima data furtul, poate reuseste a doua oara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro