AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE: "CE transmite că toate recomandările adresate instituţiei pot fi considerate îndeplinite"

G.D.
Miscellanea / 23 noiembrie

"CE transmite că toate recomandările adresate instituţiei pot fi considerate îndeplinite"

Agenţia Naţională de Integritate a transmis, astăzi, că ultimul raport al Comisiei Europene arată că toate recomandările adresate instituţiei pot fi considerate îndeplinite, transmite News.ro.

"Raportul Comisiei Europene cu privire la progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) apreciază faptul că «pe baza analizei obiectivului de referinţă 2, toate recomandările pot fi considerate îndeplinite în mod satisfăcător»", a transmis, astăzi, Agenţia Naţională de Integritate.

Sursa citată a precizat că, potrivit raportului MCV, "s-au înregistrat o serie de evoluţii pozitive în ceea ce priveşte activitatea ANI", iar "faptul că începând din 2022 declaraţiile de avere şi de interese trebuie completate electronic şi sunt disponibile online pentru public a sporit transparenţa şi a facilitat activitatea ANI".

"Experţii Comisiei Europene remarcă eficienţa Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi măsurile întreprinse în vederea îmbunătăţirii instrumentelor sale. Totodată, raportul subliniază faptul că s-au înregistrat progrese considerabile în elaborarea unui cadru legal de integritate cuprinzător, iar «consolidarea legilor privind integritatea, incompatibilităţile şi conflictele de interese (...) ar asigura o bază stabilă pentru viitor». De altfel, consolidarea cadrului juridic de integritate reprezintă un jalon din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a mai transmis instituţia.

Potrivit acesteia, cu referire la recomandarea privind Sistemul PREVENT, documentul apreciază faptul că "a fost deja îndeplinită în 2018, iar faptul că rezultatele sale pozitive s-au menţinut este o dovadă a viabilităţii acestuia".

Comisia Europeană va continua să analizeze evoluţiile legate de cadrul legal de integritate şi de punerea sa în aplicare, în rapoartele privind statul de drept.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro