Agenţii de presă: Atacul Hamas va inspira cea mai mare ameninţare teroristă din SUA de la ISIS încoace

A.F.
Internaţional / 1 noiembrie 2023

Agenţii de presă: Atacul Hamas va inspira cea mai mare ameninţare teroristă din SUA de la ISIS încoace

Atacul Hamas asupra Israelului va inspira cea mai importantă ameninţare teroristă la adresa Statelor Unite de la apariţia ISIS în urmă cu aproape un deceniu, a declarat marţi directorul FBI, Christopher Wray, în cadrul unei audieri în Congres, relatează Reuters.

Wray a declarat că, de la începutul conflictului israeliano-palestinian din Gaza, la începutul acestei luni, mai multe organizaţii teroriste străine au chemat la atacuri împotriva americanilor şi a Occidentului, sporind ameninţarea reprezentată de extremiştii violenţi de origine americană.

"Acţiunile Hamas şi ale aliaţilor săi vor servi drept sursă de inspiraţie aşa cum nu am mai văzut de când ISIS şi-a lansat aşa-numitul califat în urmă cu câţiva ani", a declarat Wray.

Comentariile au fost făcute în timpul unei audieri în faţa Comisiei pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale a Senatului SUA, axată pe ameninţările la adresa Statelor Unite.

Guvernul american a înregistrat o creştere a ameninţărilor împotriva evreilor, musulmanilor şi arabilor americani de când au izbucnit luptele din Gaza, au declarat oficialii.

De asemenea, numărul de atacuri asupra bazelor militare americane de peste hotare comise de miliţii susţinute de Iran a crescut în această lună, a declarat Wray. Atacurile cibernetice împotriva Statelor Unite din partea Iranului şi a actorilor non-statali se vor înrăutăţi probabil dacă conflictul se extinde, a mai spus el.

În timpul audierii din Senat, secretarul pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat că ura îndreptată împotriva studenţilor evrei din Statele Unite după ce a reizbucnit conflictul israeliano-palestinian din Gaza a contribuit la creşterea antisemitismului.

Casa Albă şi-a exprimat în această săptămână îngrijorarea faţă de rapoartele privind incidentele antievreieşti din universităţile americane, în condiţiile în care tensiunile au determinat oficialii universităţilor să întărească securitatea.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb