Agenţii de presă: "Protest AUR în faţa ASF, faţă de creşterea preţurilor RCA"

T.B.
Miscellanea / 26 ianuarie

Agenţii de presă: "Protest AUR în faţa ASF, faţă de creşterea preţurilor RCA"

Protestatarii au blocat circulaţia pe Splaiul Independenţei

Peste 100 de protestatari, în frunte cu liderul AUR, George Simion, au blocat vineri dimineaţa circulaţia în faţa sediului Autorităţii de Supraveghere Financiare şi au acuzat că li s-a promis că o delegaţie va fi primită în instituţie, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, informează hotnews.ro.

Protestatarii au scandat "Afară, afară, cu hoţii din ţară!", "Hoţii de la ASF, să deschidă uşile!" şi "Hoţii de la AFF, şi-au mărit salariile", relatează sursa menţionată.

Simion a spus că manifestanţii se vor duce spre Piaţa Guvernului: "Ne ducem să-i facem o vizită surpriză domnului Ciolacu", adăugând că "jandarmii să stea aici să-i păzească pe boii ăştia", conform sursei precizate.

Printre manifestanţi se numără şi Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri în guvernul Mihai Tudose, membru aur din noiembrie 2023, transmite sursa.

George Simion, împreună cu membri ai conducerii partidului şi mai mulţi susţinători, spun că au venit să protesteze în faţa sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară din cauza creşterii "necontrolate" a preţurilor RCA, precizează sursa indicată.

Potrivit hotnews.ro, "Şefii acestei instituţii au venit în Parlament, au trecut şase luni de zile, doar pentru a primi prime şi pentru a nu acţiona. De mult trebuia înfiinţat CEC Asigurări pentru a prelua acele asigurări obligatorii care erau la Astra, care erau Euroins. CEC Asigurări putea fi un angajament al statului român pentru şoferii care nu îşi permit să-şi plătească poliţa de asigurare. Nu au făcut asta, actuala conducere are datoria de a veni în faţa Parlamentului şi, în primul rând, astăzi, de a discuta cu noi. Să-l vedem pe domnul Petrescu şi să-i vedem pe cei doi vicepreşedinţi, care până mai ieri erau deputaţi, care sunt soluţiile lor pentru oamenii din stradă. Vom fi aici, în faţa fiecărei instituţii care există degeaba şi există pe bani mulţi. Au 15 salarii pe an, au prime de vacanţă", a declarat Simion.

Protestatarii au huiduit, au cerut oamenilor de ordine să deschidă uşile instituţiei pentru a discuta cu şeful ASF şi au scandat lozinci împotriva conducerii autorităţii: "ASF - Mafie", "RCA-ul l-aţi dublat, primele le-aţi încasat", "ASF - Ciuma roşie", "Deschideţi uşile, să vadă primele", "PSD şi PNL, angajaţi la ASF", "Hoţii de la ASF şi-au mărit salariile", "Ruşine, ruşine să vă fie", transmite sursa menţionată.

Măsuri concrete

În contextul discuţiilor purtate de conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiare (ASF) cu reprezentanţii transportatorilor şi cu cei ai companiilor de asigurări, soluţiile identificate pentru protejarea asiguraţilor RCA încep să se concretizeze, se arată într-un comunicat al ASF, remis redacţiei.

Noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone, este operaţională, fiind deja emise de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) mai multe oferte în acest sens, informează sursa citată.

Posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA, certificatul de daunalitate şi monitorizarea electronică prin reţeaua de camere de supraveghere în trafic a valabilităţii RCA sunt măsuri cuprinse în Proiectul de lege care asigură transpunerea prevederilor Directivei 2021/2118/CE, care este deja înregistrat la Senatul României şi urmează să parcurgă etapele necesare în cadrul procesului legislativ, transmite sursa indicată.

De asemenea, efectuarea plăţii primei RCA în rate indiferent de nivelul acesteia, posibilitatea diminuării valorii primei prin introducerea franşizei plătibilă doar în caz de daună şi alte elemente care privesc reducerea efortului financiar al potenţialilor asiguraţi urmează să fie introduse ca amendamente în cadrul proiectului legislativ menţionat anterior, transmite ASF.

ASF a demarat deja procesul de revizuire a Normei nr. 20/2017, necesar ca urmare a modificărilor ce vor fi aduse prin proiectul de lege privind transpunerea Directivei 2021/2118/CE. Termenul estimativ de elaborare este de 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial al României a proiectului de Lege, iar termenul de implementare a dispoziţiilor este de 30 de zile de la publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, arată datele comunicatului.

ASF va continua să identifice şi să implementeze măsuri, pe termen mediu şi lung, necesare stabilizării pieţei RCA şi protejării drepturilor şi intereselor consumatorilor (persoane fizice şi persoane juridice), potrivit ASF.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu exista decat o singura solutie , readucerea dlui Nicu Marcu inapoi la conducerea ASF .doar un profesionist adevarat ca dl Nicu Marcu poate salva institutia .

    Sa-mi zici si mie domnule Simion, ce raspunsuri ai primit de la cei 2 vicepresedinti, fosti grei deputati, cu o experienta fabuloasa! Ca pe Petrescu l-am vazut pe un post TV si-mi vine sa vomit.

    de bula de pe uraniu si altele nu vb?!

    SNN bomba profit .... cand spunea "Comenturi cretine" acum 3-4 ani ... de bula uraniului ce urma... nimeni nu asculta... in timp ce nuclear electrica isi pregatea stocurile si dadea comanda in 2018 la greu. 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb