Agerpres: "Andrei Baciu - revocat din funcţia de şef al CNAS"

T.B.
Politică / 13 decembrie 2023

Agerpres: "Andrei Baciu - revocat din funcţia de şef al CNAS"

Romică-Andrei Baciu a fost revocat, miercuri, la cerere, din funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi preşedinte cu rang de secretar de stat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, potrivit paginii sale de socializare.

În locul său, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii, premierul l-a desemnat pe vicepreşedintele CNAS, Cristian Georgică Celea, să exercite atribuţiile preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, conform sursei citate.

Pe 11 decembrie, Andrei Baciu a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, precizează sursa.

Potrivit sursei indicate, "Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis şi cu credinţa nestrămutată în valorile onoarei şi integrităţii. Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu faţă de principiile etice şi morale în care cred şi pe care le-am susţinut întotdeauna şi nu dintr-o obligaţie legală", a scris Baciu, luni dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele demisionar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, se mai arată pe reţeaua sa de socializare.

Andrei Baciu a fost chemat luni la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul în care au fost deja puşi sub acuzare fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştrii al Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, transmite sursa.

În esenţă, acuzaţiile la adresa lui Andrei Baciu se referă la faptul că, în aprilie 2021, pe vremea când era secretar de stat cu atribuţii delegate de ministru al Sănătăţii, ar fi susţinut în Guvern un memorandum privind achiziţia în plus a 4,2 milioane doze de vaccin Pfizer, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziţiei, potrivit sursei indicate.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb