Agricover, SeedBlink şi Microsoft fac echipă pentru a lansa Nextcelerator - The Digital Agriculture Hub

Comunicate de presă / 20 decembrie 2021

Agricover împreună cu SeedBlink şi Microsoft lansează Nextcelerator, un nou accelerator digital conceput pentru a ajuta startup-urile Agritech aflate în stadiu incipient să sporească viteza inovaţiei în sectorul agricol din Europa Centrală şi de Est, conform unui comunicat remis redacţiei.

Grupul Agricover, principalul jucător în agribusiness-ul românesc, activ de peste 20 de ani în agri-business, agri-finanţare şi agri-tech, în colaborare cu SeedBlink, platforma europeană de investiţii pentru startup-uri tech, şi Microsoft prin filiala dedicată sprijinirii startup-urilor, caută companii inovatoare care să răspundă nevoilor sectorului.

Nextcelerator - The Digital Agriculture Hub, lansat astăzi, 20 decembrie, este deschis antreprenorilor din sectorul AgriTech cu un startup în stadiu incipient fondat în Europa Centrală şi de Est, cu un MVP deja testat şi planuri de scalare internaţională. Programul va folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilităţile şi oportunităţile startup-urilor, şi apoi va implementa mecanisme de sprijin adecvate sub formă de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat şi înlesnirea accesului la fermieri profesionişti si jucători din agricultură.

Scopul general al acestui program este de a dezvolta capacitatea startup-urilor şi antreprenorilor din domeniul agriculturii pregătite pentru piaţa din Europa Centrală şi de Est, astfel încât aceştia să aibă un potenţial mai mare de a genera venituri durabile şi pentru a-i conecta cu parteneri de investiţii care să le susţină viziunea.

Startup-urile selectate vor avea acces la 4 sesiuni săptămânale de mentorat individual, concentrate pe abilităţile antreprenoriale, cum ar fi dezvoltarea unui model de afaceri, finanţarea unei afaceri şi planificarea lansării, precum şi o serie de masterclass-uri unice adaptate nevoilor startup-ului. Subiectele pot varia de la vânzarea către fermieri şi încheierea de parteneriate, până la dezvoltarea de noi tehnologii şi aplicarea inteligenţei artificiale în agricultură.

Liviu Dobre, General Manager Agricover Holding, a declarat: "România se află printre primele ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia agricolă, cu un potenţial semnificativ de creştere neexploatat. Agricultura viitorului trebuie să fie durabilă şi responsabilă în privinţa normelor de mediu, iar adoptarea tehnologiei digitale este un factor cheie în transformarea acestui sector. 2021 a fost un an bun pentru agricultură şi pentru agribusiness în general în România, iar toate perspectivele indică faptul că tehnologia este cea care va susţine această creştere sustenabilă. Prin urmare, un parteneriat strâns între experţi în agribusiness, experţi în tehnologie şi o platforma de investiţii poate stimula şi sprijini o nouă generaţie de AgriTech. Parteneriatul Agricover cu SeedBlink şi Microsoft oferă companiilor AgriTech în stadiu incipient acces la resurse de excepţie, suport pentru dezvoltarea afacerii, expertiză, cercetare şi know-how şi abia aşteptăm să începem."

"Este clar că pentru noi toţi - nu doar pentru comunităţile rurale, ci pentru întreaga societate - că nu putem permite să lăsăm agricultura în urmă din punct de vedere al digitalizării. Conversaţiile pe care le avem astăzi cu clienţii din agricultură sunt aproape aceleaşi ca acum câţiva ani - cum ar putea să-şi reducă costurile, să-şi îmbunătăţească eficienţa şi să creeze noi locuri de muncă prin folosirea instrumentelor potrivite. Agricultura se transformă radical şi tehnologia are potenţialul de a rezolva multe provocări globale de sustenabilitate şi productivitate. Programul îşi propune să ajute startup-urile cu potenţial ridicat să îşi dezvolte în continuare modelul de afaceri, oferindu-le resurse tehnologice, de afaceri şi financiare care să le ajute să îşi asigure o poziţie de lider în scena AgriTech din CEE. Încurajăm toţi antreprenorii AgriTech să verifice oferta programului şi să aplice." a declarat Bogdan Putinică, Director General Microsoft România.

Pentru mai multe informaţii despre program şi detalii despre cum să aplicaţi, vizitaţi https://pages.seedblink.com/agritech-hub/

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro