Agroland a încheiat un plasament privat prin care au fost subscrise 8.565.782 de acţiuni în valoare de 38,5 milioane de lei

G.U.
Piaţa de Capital /

Agroland a încheiat un plasament privat prin care au fost subscrise 8.565.782 de acţiuni în valoare de 38,5 milioane de lei

Agroland, lanţul de magazine din România specializate pe segmentele de grădinărit, îngrijirea animalelor de companie şi hobby farming, anunţă încheierea unui plasament privat, prin care au fost subscrise 8.565.782 de acţiuni, în valoare de 38,5 milioane de lei (7,9 milioane de euro), conform unui comunicat de presă.Plasamentul a fost intermediat de TradeVille şi, deşi iniţial fusese programat pentru perioada 18 noiembrie - 2 decembrie 2020, s-a încheiat anticipat din prima zi, în condiţiile unei suprasubscrieri cu 385% peste valoarea ofertei.

Totalul acţiunilor subscrise a fost de 4,85 ori mai mare decât oferta iniţială de 1.765.590 de acţiuni şi s-au înregistrat 139 de subscrieri. Metoda de alocare utilizată a fost pro-rata, iar preţul de vânzare a fost de 4,5 lei pe acţiune. Subscrierea minimă s-a ridicat la 99.000 lei, echivalentul a 22.000 de acţiuni, notează sursa citată.

Potrivit comunicatului, peste 97% dintre ordinele de subscriere ale clienţilor TradeVille, care au participat la plasament, au fost lansate prin platforma online de tranzacţionare. Această ofertă de acţiuni survine la opt luni de la finalizarea cu succes a unei oferte de obligaţiuni corporative, desfăşurată de Agroland în parteneriat cu TradeVille, prin care a fost obţinută o finanţare de 8.080.300 lei. Capitalul respectiv a fost parţial utilizat pentru dezvoltarea unui nou concept de magazine, Agroland MEGA, care se adresează atât clienţilor tradiţionali, cât şi celor cu venituri peste medie.

În urma încheierii cu succes a plasamentului de acţiuni, evaluarea Agroland se situează la 10 milioane de euro, estimează reprezentanţii companiei.

Horia Cardoş, fondator şi Director General al Agroland, a declarat: "Succesul acestui plasament de acţiuni atestă încă o dată încrederea în modelul de business al Agroland. Investitorii la bursă caută predictibilitate, rezultate financiare solide şi planuri de dezvoltare sustenabile, iar acestea sunt principii pe care am construit de la bun început businessul Agroland şi pe baza cărora vom creşte în continuare."

"Chiar dacă anul 2020 se apropie de final, TradeVille continuă seria plasamentelor de succes cu acţiunile uneia dintre cele mai interesante companii din agribusiness-ul românesc. Cu interese variind de la comerţul cu produse agricole clasice la incubarea de companii agri-tech, Agroland are potenţialul de a profita consistent pe seama dezvoltării agriculturii, la noi în ţară", a adăugat Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct al TradeVille.

Potrivit sursei citate, acest plasament încheie unul dintre cei mai profitabili şi intenşi ani ai Agroland, care a finalizat primul semestru din 2020 cu o cifră de afaceri de 25,5 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, şi cu un profit net de patru ori mai mare decât cel înregistrat în 2019. Printre celelalte momente marcante pentru activitatea companiei, se numără preluarea activităţii Avicola Bucureşti, sucursala Mihăileşti, şi deschiderea primului magazin de tip MEGA din Bucureşti, situat pe Şoseaua Fundeni. La începutul lui 2021, Agroland a planificat listarea acţiunilor pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

03 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5028
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3968
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9570

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie