Agroland Agribusiness vrea să vândă obligaţiuni de cinci până la zece milioane lei

A.I.
Piaţa de Capital / 22 iulie

Agroland Agribusiness vrea să vândă obligaţiuni de cinci până la zece milioane lei

Titlurile vor avea maturiatea de cinci ani şi dobânda între 8% şi 9%

Agroland Agribusiness (AAB) va lansa un printr-un plasament privat pentru 50.000 de obligaţiuni, cu posibilitatea majorării până la 100.000 de obligaţiuni, valoarea totală a ofertei fiind de cinci până la zece milioane de lei, după cum reiese dintr-un anunţ al companiei postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile vor avea o valoare nominală de 100 de lei, maturitatea de cinci ani de la data emisiunii şi dobânda fixă, plătibilă semestrial, între 8% şi 9%, în funcţie de interesul investitorilor din plasament. Titlurile urmează să fie listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţioare a BVB.

Obligaţiunile sunt răscumpărabile integral, dar nu şi parţial, la iniţiativa Agroland Agribusiness, începând cu al doilea an al duratei de viaţă a titlurilor, caz în care compania va plăti deţinătorilor, pentru fiecare obligaţiune deţinută la data de referinţă, un preţ de răscumpărare "clean" de 102,5%, conform anunţului de la BVB. Fondurile atrase vor fi folosite pentru derularea activităţii curente a companiei.

Acţiunile Agroland Agribusiness (AAB), companie ce se ocupă în principal cu vânzarea de input-uri pentru agricultură convenţională şi organică, au intrat la tranzacţionare în luna iunie a acestui an. Compania comercializează fertilizanţi, pesticide, seminţe şi combustibili, iar segmentul său ţintă de piaţă este format din fermierii de cultură mare (cu suprafeţe cultivate de peste 500 de hectare) care cultivă cereale (grâu, orz, porumb, triticale, orzoaică, etc. ) şi plante oleaginoase (rapiţă, floarea soarelui).

Pentru anul trecut, compania a raportat venituri totale de 18,3 milioane lei, cu 82,8% peste cele din 2019. Categoria cu cea mai mare creştere a fost reprezentată de Pesticide, veniturile crescând de la 3,2 milioane lei în 2019, la 6,77 milioane lei în 2020, echivalentul unui avans de 111,4%. În 2020, compania a raportat un profit net de aproape 1,26 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât cel din 2019.

Agroland Agribusiness face parte din Grupul Agroland, format din Agroland Business System, Agroland Agribusiness, Agroland Professional Farm, Agroland Megastore, Magazinul Micului Fermier, Devest Farmatech, Astradriving, Sports Games, Asociatia Sportiva Agroland.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. de vrut vrea, intrebarea cine cumpara? sau mai bine zis cine mai cumpara?...la cupon de 9% poate vor fi ceva doritori, dar la ce ar merge lumea la 9% ron cand deja au aparut 9% in euro si tot vor mai veni...plus ca vb de Agribusiness (firmulitza cu o duzina de angajati, nu de Agrolandu mare)..fiind entitati diferite, raspund diferit...

    1. Spune-ne și nouă o emisiune de obligațiuni în Ro cu 9% in €? Mulțumesc anticipat!

      QUAL24E

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro