Agroland Business System raportează venituri de 69,7 milioane de lei în primul trimestru din 2023

S.B.
Piaţa de Capital / 26 mai

Agroland Business System raportează venituri de 69,7 milioane de lei în primul trimestru din 2023

Agroland Business System raportează pentru primul trimestru din 2023 venituri consolidate în valoare de 69,7 milioane de lei, o creştere de 4% faţă de perioada similară din 2022, un rezultat operaţional de 3,8 milioane de lei, o majorare de 34% comparativ cu T1 2022, şi un profit net de 1,4 milioane de lei, o scădere de 12% pe fondul dublării costurilor de finanţare în comparaţie cu anul trecut.

"Primul trimestru al anului 2023 a fost o perioadă dinamică pentru grupul Agroland. În ciuda provocărilor prezente în industria agro-alimentară, printre care fluctuaţii ale preţurilor materiilor prime, inflaţie, costuri de finanţare ridicate şi dificultăţi în lanţurile de aprovizionare, am reuşit să ne adaptăm rapid la condiţiile de piaţă şi să ne concentrăm pe investiţii strategice. Astfel, conceptul nostru de afaceri, de la sămânţă la raft, care acoperă întregul ciclu de producţie agro-alimentar, se dovedeşte a fi fiabil şi începe să dea roade, un exemplu în acest sens fiind creşterea cu 34% a rezultatului operaţional, superioară dinamicii înregistrate la nivel de venituri. În plus, acest model de afaceri integrat este şi unul diversificat, contribuind la reechilibrarea structurii veniturilor pe întregul curs al activității. În acest fel, vom reduce sezonalitatea businessului Agroland Business System, care, la nivel istoric, a avut o primă parte a anului care a generat proporţia semnificativă a veniturilor, precum şi a profiturilor," a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

În T1 2023, cifra de afaceri s-a ridicat la 70,6 milioane de lei, o creştere cu 14% comparativ cu 62 de milioane de lei în T1 2022. Divizia de inputuri, care reprezintă performanţa înregistrată de Agroland Agribusiness, a contribuit la cifra de afaceri consolidată cu 21,9 milioane de lei (+20% faţă de T1 2022), divizia de food, care include producţia de ouă de consum provenite de la platforma avicolă Mihăileşti, a contribuit cu 10,2 milioane de lei (+203% comparativ cu T1 2022), iar divizia de retail a înregistrat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei (-5% faţă de T1 2022). Declinul se datorează vremii nefavorabile din primul trimestru al anului, aspect care a condus la amânarea unei părţi din vânzările de pui şi furaje şi concentrate în T2 2023. La sfârşitul primului trimestru din 2023, Grupul Agroland opera 230 de magazine, dintre care 24 MEGA. Reducerile aferente primului trimestru al anului s-au ridicat la 4,1 milioane de lei, o scădere de 10% faţă de primele trei luni din 2022.

"Una dintre cele mai mari reuşite din primul trimestru pentru Grupul Agroland a fost reprezentată de primele noastre exporturi de ouă pe piaţa poloneză şi alte ţări din vestul Europei, inversând tendinţa importurilor de ouă ale României din Polonia manifestată în ultimele două decenii. Cu resursele noastre genetice, puii de o zi şi fermele noastre de ouă, explorăm potenţialul pentru procesarea cărnii de pasăre, fiind în proces de identificare a unor companii active în domeniu pe care să le achiziţionăm. În acest sens, din punct de vedere geografic, preferăm să ne concentrăm activităţile de producţie în regiunea de sud, având în vedere că fabricile noastre de furaje şi facilităţile genetice sunt localizate acolo", a adăugat Horia Cardoş.

Pentru anul 2023, compania vizează, la nivel consolidat, vânzări nete în valoare de 329,7 milioane de lei, o creştere de 17% faţă de rezultatul obţinut în 2022, şi un profit net de 11,1 milioane de lei, o majorare de 237% în comparaţie cu cel înregistrat în anul precedent.

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG, având o capitalizare de piaţă de aproximativ 109 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. "Salariile și impozitele pe salarii au scăzut de la începutul anului cu 56%, până la 3

  milioane de lei. 

  "

  Sa ne invete Cardos cum a facut economia asta, ca nu ne explica CUM 

  1. compara 31/12/2022 cu 31/03/2023 si de aia, de fapt salariile au crescut cu 200%

  Clar nu e un bun administrator! Nu cred că va fi vreodată, dar mă așteptam, când am cumpărat acțiuni aproape de prețul minim că va găsi pe cineva cu calități! Ori nu l-a găsit, ori crede că el le știe pe toate ! Un sfat: nu mai cumpăra deocamdată alte societăți când ce ai e prost administrat și datoriile se măresc deja nesustenabil!

  O ACTIUNE CE NU TREBUIA ADMISA LA TRANZACTIONARE LA PRETUL INITIAL. O SIFONEAZA PRIN SALARII SI SOP. ESTE INCA O TEAPA PE PIATA ROMANEASCA

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro