Agroland preia activitatea fermelor Avicola Bucureşti şi intră pe piaţa ouălor de consum

J.P.
Companii /

Agroland preia activitatea fermelor Avicola Bucureşti şi intră pe piaţa ouălor de consum

Agroland a preluat recent activitatea platformei Avicola Mihăileşti, producător de ouă de consum şi pui de o zi, care include şase ferme, aflate pe o suprafaţă de 30 ha, în judeţul Giurgiu, conform unui comunicat trimis redacţiei.

În prezent, aici sunt crescute peste 200.000 de păsări, majoritatea fiind păsări tinere, găini ouătoare şi păsări de reproducţie. Agroland va începe aici producţia puilor de o zi pe care îi comercializează în magazinele din cadrul reţelei. Compania va renunţa treptat la o bună parte din importurile de pui şi se va concentra pe creşterea animalelor la nivel local. Preluarea activelor Avicola Mihăileşti marchează şi intrarea Agroland pe piaţa producătorilor de ouă de consum, care în 2019 se ridica la aproximativ 170 milioane de euro, în România. Potrivit prognozelor Agroland, preluarea activităţii Avicola Mihăileşti va majora cifra de afaceri a companiei cu circa 3,5 milioane euro în 2021, ceea ce semnifică 10% din totalul cifrei anuale de afaceri.

Preluarea fermelor din Mihăileşti face parte din strategia de dezvoltare a companiei pe termen mediu şi lung, având ca piloni principali: extinderea reţelei de magazine, un nou format al acestora, creşterea gamei de produse comercializate şi accesarea pieţei de capital prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti.

Horia Cardoş, fondator şi director general al Agroland: "Preluarea platformei avicole Mihăileşti este o mişcare foarte importantă pentru Agroland, pentru că ne oferă posibilitatea de-a avea propriile unităţi unde să desfăşurăm procesul de reproducţie pentru puii de o zi. Astfel, vom ajunge să producem cât mai mult în România şi să importăm cât mai puţin, ceea ce ne dorim de mult. În prezent, achiziţionăm puii de o zi de la companii din România, Italia şi Ungaria, dar treptat ne extindem prin aprovizionarea din surse locale, însemnând atât producţie proprie cât şi furnizori din ţară, pentru a putea supraveghea cât mai bine procesele şi a ne asigura că sunt atinse cele mai înalte standarde de calitate. În plus, 2020 prilejuieşte şi intrarea noastră pe piaţa ouălor de consum, unde ne dorim să creştem cât mai rapid şi să ajungem în scurt timp printre cei mai importanţi jucători şi pe această nişă".

În prezent, pe platforma avicolă Mihăileşti lucrează 90 de persoane. Printre clienţii fermelor se află şi lanţuri de supermarketuri din ţară şi străinătate, printre care şi Lidl România, care achiziţionează ouă de consum. Reprezentanţii Agroland estimează că în 2021, producţia de ouă de consum a Avicola Mihăileşti se va situa la 30 de milioane.

"Este un moment prielnic pentru implicarea în zootehnia românească, pentru că oamenii sunt acum mult mai dornici să consume produse de provenienţă autohtonă. Alături de partenerii noştri locali consacraţi, dorim să deservim cât mai mult din acest segment de piaţă. Pe de altă parte, investiţia într-o fermă îţi poate asigura un flux financiar constant, pe tot parcursul anului. Momentan, piaţa produselor alimentare româneşti nu are suficienţi jucători de calibru, deci este insuficient acoperită. Din această cauză, România continuă să importe cantităţi mari de carne de pasăre şi porc, dar şi ouă de consum. Aşadar, există un potenţial puternic de dezvoltare, de care sunt optimist că vor profita, în viitor, atât fermele mari cât şi micii fermieri", a adăugat fondatorul Agroland.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. Agroland tinteste listarea pe BVB. Interesul lor legitim este ca aceasta listare sa aiba loc la un pret cat mai mare.

  Pe de alta parte, ca potential investitor ma intreb cat din ceea ce am citit in ultima vreme despre Agroland este dezvoltare fireasca si cat este ingrasatul porcului in ajun? 

  Printre altele, in rastimp de cateva saptamani am citit ca Agroland: 

  - a infiintat incubator de start-upuri in agricultura 

  - a preluat activitatea Avicola 

  - au "demarat un proiect prin care vrem să aducem împreună idei şi echipe din zona de tehnologie şi agricultură"

  Suna asa de bine incat imi vine greu sa cred ca toate astea pot fi eficient gestionate 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie