AHK ROMÂNIA:Comerţul exterior româno-german îşi revine semnificativ şi depăşeşte nivelul anterior crizei

S.B.
Miscellanea / 18 februarie

Comerţul exterior româno-german îşi revine semnificativ şi depăşeşte nivelul anterior crizei

Importurile şi exporturile Germaniei cu România s-au ridicat anul trecut la 33 miliarde de euro. Cu o creştere de 12,3% faţă de 2020, volumul schimburilor comerciale a depăşit chiar şi nivelul de dinaintea crizei, potrivit AHK România.

Astfel, importurile au ajuns la 14,8 miliarde de euro (+8,7%), în timp ce exporturile către România au crescut la 18,3 miliarde de euro (+15,4%). Germania rămâne pe locul 1 în clasamentul partenerilor comerciali ai României, iar România pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei, potrivit rezultatelor preliminare publicate de Destatis.

Din 2006, Germania este cel mai important partener comercial al României. "Să fii nr. 1 atât de mult timp înseamnă ceva. În ultimii 20 de ani s-au întâmplat multe în România - ţara s-a transformat dintr-un simplu amplasament investiţional de producţie într-o locaţie pentru inovare. Astfel, valoarea adăugată a companiilor germane din România a crescut semnificativ. Acest lucru reiese clar şi din dezvoltarea structurii comerţului. În timp ce îmbrăcămintea şi textilele încă mai jucau un rol important în exporturile României către Germania în 2007, această grupă de produse devine din ce în ce mai puţin importantă începând cu 2017, în schimb sunt exportate mai multe bunuri din grupele de produse optică şi tehnologie medicală. Dar acest lucru se poate vedea cel mai clar atunci când ne uităm la structura companiilor germane şi la activităţile lor comerciale. Din ce în ce mai multe companii germane înfiinţează centre de cercetare-dezvoltare în România. De asemenea România ca piaţă de desfacere a înregistrat o evoluţie foarte pozitivă. Veniturile disponibile în creştere, investiţiile în extinderea infrastructurii publice, inclusiv cu ajutorul fondurilor europene considerabile de care dispune ţara, precum şi investiţiile în creştere în parcurile de echipamente şi tehnologie ale companiilor naţionale fac din România o piaţă de desfacere atractivă pentru companiile germane", spune Sebastian Metz, Director general şi membru în Consiliul Director al AHK România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro