AIE spune că măsurile G7 pentru preţurilor energiei ruse nu schimbă aprovizionarea cu ţiţei

A.F.
Internaţional / 22 mai

AIE spune că măsurile G7 pentru preţurilor energiei ruse nu schimbă aprovizionarea cu ţiţei

Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) nu se aşteaptă ca măsurile G7 pentru a contracara evitarea plafonării preţurilor energiei ruse să schimbe situaţia aprovizionării cu ţiţei şi produse petroliere, a spus directorul executiv al AIE, Fatih Birol, conform Reuters.

G7, Uniunea Europeană şi Australia au convenit să impună un plafon de preţ de 60 de dolari pe baril ţiţeiului rusesc pe mare şi, de asemenea, să stabilească o limită superioară de preţ pentru produsele petroliere ruseşti, pentru a priva Moscova de venituri în urma invaziei sale în Ucraina.

G7 va intensifica eforturile de a contracara ocolirea plafoanelor, "evitând în acelaşi timp efectele de propagare şi menţinând aprovizionarea globală cu energie", a declarat grupul sâmbătă, fără a oferi detalii, în timpul întâlnirii anuale a liderilor statelor membre.

"Orice schimbare semnificativă a pieţelor o vom reflecta, ca întotdeauna, în analiza noastră, în rapoartele noastre, dar deocamdată nu văd un motiv pentru a face o schimbare în analiza noastră", a spus Fatih Birol.

Potrivit lui Birol, plafonul de preţ a atins două obiective principale: nu a declanşat strângerea pieţelor, deoarece petrolul rusesc a continuat să curgă, dar în acelaşi timp veniturile Moscovei au fost reduse.

"Rusia a jucat cartea energiei şi a eşuat. Dar există câteva lacune, unele provocări pentru o mai bună funcţionare a plafonului preţului petrolului", a spus Birol.

G7 a readus, de asemenea, sprijinul pentru investiţiile în gaze în comunicatul de sâmbătă, în sensul că a spus că este o soluţie "temporară", pentru a aborda potenţialele deficienţe ale pieţei şi pe măsură ce naţiunile încearcă să se decupleze de energia rusă.

Mişcarea i-a alarmat pe activiştii climatici, care au avertizat că grupul ar putea să nu reuşească să îşi atingă obiectivul de emisii nete de carbon zero până în 2050 şi de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius (2,7 Fahrenheit).

"Ar putea avea un anumit impact, dar ţările au reiterat încă o dată că, dacă există unele impacturi care să încetinească în acea zonă, vor accelera în celelalte zone şi nu le va schimba determinarea de a atinge obiectivul de 1,5 grade Celsius", a spus Fatih Birol.

"Tranziţia la energie curată are loc şi mult mai rapid decât cred mulţi", a subliniat acesta.

Schimbarea de limbaj a fost adusă de Germania, cândva un cumpărător de top de gaze ruseşti, au spus surse, iar comunicatul nu are inclus un interval de timp pentru investiţii în sectorul gazelor.

"Nu există o determinare a vreunui interval de timp acolo, dar cred că principala problemă este din cauza dependenţei, în special, a ţărilor europene de gazul rusesc aproape de zeci de ani. Acum nu este uşor să schimbi totul de la o zi la alta. Cancelarul (german) (Olaf) Scholz a spus clar din nou şi din nou că Germania este foarte dornică să atingă această ţintă de 1,5 grade. Şi cred în cuvintele sale ", a spus Fatih Birol.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb