AIEE a organizat Forumul Carieră în industria energetică 2024, dedicat viitorilor Specialişti

A.F.
Miscellanea / 18 martie

AIEE a organizat Forumul Carieră în industria energetică 2024, dedicat viitorilor Specialişti

Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti a găzduit două evenimente importante şi de mare interes atât pentru tinerii ingineri şi studenţi, viitorii specialişti, cât şi pentru companiile din sectorul energetic, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, forumul Carieră în industria energetică 2024, eveniment devenit tradiţional, s-a desfăşurat pe parcursul a 3 zile, în perioada 11-13 martie, urmat de PoliEnergyFEST, cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi şi sustenabilităţii, care a avut loc în perioada 14 - 16 martie.

Forumul Carieră în industria energetică 2024, organizat de Asociaţia Inginerilor Energeticieni şi Electricieni - AIEE, în parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul POLITEHNICA Bucureşti, s-a dovedit a fi un real succes. Dovadă sunt cifrele, care pot fi rezumate astfel: peste 600 de participanţi, 72 de reprezentanţi ai 14 companii partenere, 20 de profesori universitari - reprezentanţi ai POLITEHNICA Bucureşti, 11 parteneri media, workshop-uri, vizite tehnice, multe ore de pregătire, voluntari implicaţi în organizare.

"În total, circa 700 de persoane - studenţi, tineri ingineri, profesori universitari, reprezentanţi ai unor companii de top din sectorul energetic - au participat la evenimentul organizat de AIEE. A fost o mobilizare în forţă, pe parcursul a trei zile şi rezultatele au fost pe măsura eforturilor depuse. Constatăm, cu satisfacţie, că Forumul Carieră în Industria Energetică devine un eveniment de referinţă pentru sectorul energetic românesc, capătând amploare de la an la an, atât prin numărul impresionant de participanţi, cât şi prin interesul tot mai accentuat al mediului industrial de a fi cât mai aproape de mediul universitar şi, mai ales, prin dorinţa de a ajuta în formarea specialiştilor de mâine din domeniul energetic.

Suntem determinaţi să continuăm să ne implicăm şi să organizăm astfel de evenimente care să creeze un cadru optim de interacţiune între mediul academic şi companiile din domeniu, să fie locul unde să se întâlnească cererea cu oferta, în contextul cerinţei din ce în ce mai mare de specialişti", afirmă Mircea BIŢOIU, Preşedinte AIEE.

Potrivit Raportului final al evenimentului, realizat de AIEE, din cei 562 participanţi înscrişi, 517 sunt studenţi sau absolvenţi ai Facultăţii de Energetică din cadrul POLITEHNICA Bucureşti, iar 190 nu au participat la alte evenimente de carieră.

Se remarcă că 377 persoane sunt interesate de locurile de muncă oferite de companii, mai mult de jumătate dintre totalul înregistraţilor optând pentru dezvoltare profesională, practică studenţească, internship, workshop-uri de dezvoltare, vizite tehnice.

Evenimentul de carieră al AIEE reprezintă o oportunitate pentru studenţi şi tinerii energeticieni de a intra în contact cu manageri şi persoane importante din industrie şi de a afla care sunt posibilităţile de a participa la diverse traininguri în acest sector şi care sunt cerinţele şi joburile specifice solicitate de companiile la care vor putea să aplice pe viitor. Cu această ocazie, reprezentanţii celor 14 companii partenere şi-au prezentat programele de practică, internship, joburile disponibile şi managementul carierei în cadrul acestora.

Andreea VLAICU, Director Executiv AIEE: "Dorim să transmitem mesajul nostru, al AIEE, pentru toţi participanţii. Mulţumim pentru încrederea acordată evenimentului, pentru energia şi interesul manifestat pe parcursul celor 3 zile, mulţumim pentru energie, implicare şi entuziasm. Asociaţia noastră, împreună cu Facultatea de Energetică din cadrul POLITEHNICA Bucureşti, va continua seria evenimentelor de carieră pentru a veni în sprijinul generaţiilor de studenţi şi tineri ingineri energeticieni şi electricieni, viitorii specialişti din sectorul energetic. Vă adresăm, pe această cale, invitaţia să fiţi alături de noi la următoarele evenimente pe care le vom organiza. Cu energie spre viitor!"

AIEE adresează mulţumiri Partenerilor Forumului Carieră în industria energetică 2024:

Partener Gold: Rompetrol

Parteneri Silver: Eximprod Grup, Electromontaj, Nuclearelectrica, Engie, Reţele Electrice, Schneider Electric, OMV Petrom, ACE Industrial Software Solutions, Vinci Energies, Hidroelectrica, Electrogrup, Suncharge Energy, Transelectrica

Parteneri Media: InvesTenergy, Focus Energetic, Energynomics, Bursa, EM360, Financial Intelligence, e-nergia, News Energy, Euronews, Revista Cariere, Curs de Guvernare.

De asemenea, membrii şi voluntarii Asociaţiei Inginerilor Energeticieni şi Electricieni - AIEE s-au implicat activ în organizarea EnergyFEST, alături de companiile noastre partenere din domeniul energetic, care au participat şi la acest eveniment al POLITEHNICA Bucureşti, fie prin standuri, fie prin participarea cu speakeri la conferinţele tehnice.

Cu energie spre viitor!

Despre Asociaţia Inginerilor Energeticieni şi Electricieni - AIEE

Este o organizaţie profesională, neguvernamentală, nonprofit, apolitică, independentă, cu personalitate juridică, înfiinţată în anul 2022. Scopul Asociaţiei este de a contribui la creşterea rolului inginerilor din domeniul energetic şi electric, în vederea dezvoltării şi modernizării sistemului energetic, pilon al dezvoltării economiei. AIEE promovează principiile dezvoltării durabile ale sistemului energetic şi asigură cadrul instituţional, material şi social adecvat de manifestare a membrilor săi.

Echipa AIEE este formată din membri, angajaţi, voluntari şi colaboratori ai asociaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb