Air Claim vrea să acorde dividende de 0,66 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 martie

Air Claim vrea să acorde dividende de 0,66 milioane lei

Randament brut de 3,9% Soscietatea doreşte ca mandatul membrilor noului board, ce va fi ales în aprilie, să fie neremunerat, dar administratorii să poată beneficia de un program de tip Stock Option Plan

Acţionarii Air Claim (CLAIM), companie ce ajută pasagerii curselor aeriene perturbate sau anulate să obţină despăgubirile la care au dreptul, sunt convocaţi în data de 10 aprilie, cu propunerea ca din profitul anului trecut, de 1,63 milioane de lei, suma de 0,66 milioane de lei să fie alocată ca dividende, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul unitar este de 0,15 lei pe titlu, ceea ce faţă de preţuţ acţiunii societăţii de ieri după prima oră de tranzacţionare, de 3,86 lei, echivalează cu un randament brut de 3,9%. Data de înregistrare propusă este 27 aprilie, plăţile urmând să fie făcute începând cu 12 mai, dacă alocarea va trece de votul AGA.

Tot în data de 10 aprilie, acţionarii companiei vor avea pe masă propunerea derulării unui program de răscumpărare de acţiuni proprii, în valoare de cel mult 0,34 milioane de lei, titlurile urmând să fie folosite pentru recompensarea şi motivarea personalului cheie. Astfel, se vor achiziţiona 57.636 de titluri CLAIM, echivalentul a 1,31% din societate, la preţuri unitare situate între 0,1 lei şi 6 lei, acţiunile urmând să facă parte dintr-un program de tip Stock Option Plan (SOP), ce se va desfăşura în perioada 2023-2025, ce are ca obiectiv acordarea de drepturi privind dobândirea gratuită a unui număr determinat de titluri de către angajaţii companiei.

"Dreptul de a dobândi acţiuni în conformitate cu termenii şi condiţiile Planului SOP va putea fi exercitat după o perioadă stabilită prin decizia Consiliului de Administraţie privind implementarea Planului, care va fi de minim un an între momentul acordării dreptului şi momentul exercitării acestuia", se arată în raport.

Luna viitoare, se va mai supune votului acţionarilor Air Claim reînnoirea mandatelor administratorilor existenţi sau numirea unor noi membri ai board-ului, cu un mandat de patru ani. Se propune ca mandatul membrilor Consiliului să fie neremunerat, în schimb aceştia să poată beneficia de programul de recompensare prin acţiuni tip Stock Option Plan.

În prezent, boardul Air Claim este compus din preşedintele George Daniel Tunescu şi membrii Dan Andrei Străuţ şi Cristian Neguş, mandatul ultimilor doi fiind deja expirat, după cum reiese din informaţiile prezentate în raportul aferent primului semestru al anului trecut, publicat la BVB.

Compania ce prestează servicii conexe transporturilor aeriene s-a listat în Piaţa AeRO în vara anului 2021, după un plasament privat, încheiat la preţul de 6,21 lei/titlu.

La finele anului trecut, 67,2% din acţiunile companiei erau deţinute de Bogas Ventures SRL, societate deţinută majoritar de Angela Pârlea, potrivit informaţiilor de la bursă.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. sa cumpere Cotes dupa ce a vandut dupa listarea companiei.

  1. Ceva,ceva, se vede totuși! Parlamentarii sunt mai indiferenți la critici decât Tunescu! Despre Coteș însă părerea rămâne că trebuie dat afară!

   Nu înțeleg însă altceva: parcă anterior aveau un profit apropiat de Cifra de afaceri,acum nici măcar un sfert ? Curios nu ? 

  daca isi dau si SOP e clar ca bugetele din memorandum 2023-2024 sunt floare la ureche de facut

  venituri 35-70 M,profit 9-11 

  bine,trebuie puse niste virgule,zerouri in fata,doar pe ici pe colo 

  ca doar nu au adoptat bugetul in plina pandemie,in 10.06.2021 ca sa descarce o luna mai tarziu la 60 M capitalizare tunescu si cotes,chiar la debutul tranzactionarii,asta e exclus

  era un buget usurel,de vara,facut doar asa cat era pandemia,daca nu era flagelul bagau direct sute de milioane in el ca mai mergea descarcat in capul credulilor 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9640
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6302
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1284
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7480
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.1652

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro