Abonament gratuit

Air India, scoasă la vânzare

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică /

Air India, scoasă la vânzare

Guvernul vrea să vândă 100% din compania aeriană afectată de pierderi 

Guvernul indian scoate la vânzare 100% din Air India, companie aeriană afectată de datorii, lansând documentul preliminar de ofertă, care arată că termenul pentru depunerea scrisorilor de interes este 17 martie, conform indiatoday.in.

Ca parte a vânzării strategice, Air India va renunţa, de asemenea, la 100% din participaţia la compania aeriană low-cost Air India Express şi la 50% din societatea mixtă AISATS deţinută împreună cu Singapore Airlines, potrivit documentului de ofertă emis ieri. AISATS oferă servicii de manipulare la sol.

Controlul managementului companiei Air India va fi transferat ofertantului ales. Aceasta este a doua încercare pe care o face guvernul indian în mai puţin de doi ani pentru înstrăinarea Air India, care este pe pierderi de multă vreme.

Air India mai are deţineri la Air India Engineering Services, Air India Air Transport Services, Airline Allied Services şi Hotel Corporation of India. Aceste entităţi vor fi transferate către o societate separată - Air India Assets Holding Ltd. (AIAHL) - şi nu vor fi parte a tranzacţiei de vânzare propuse.

Potrivit documentului mai sus amintit, o datorie de 23.286,5 crore (un crore = 10 milioane de rupii) va rămâne la Air India şi Air India Express la momentul încheierii vânzării. Restul datoriei va fi alocat AIAHL.

Air India beneficiază de consultanţa EY în această vânzare.

În 2018, guvernul indian a propus vânzarea a 76% din operatorul naţional de transport aerian şi transferul controlului managementului către jucători privaţi. La momentul respectiv, nu au fost ofertanţi pentru compania aeriană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa-si ia consultanti de la Tarom, ca sa-i invete.

    Indienii sunt cam un miliard, nu? Cativa dolarei de la fiecare indian si problema e rezolvata. Iar la anul o iau de la capat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS