Airbnb ţinteşte o evaluare de până la 34,8 miliarde de dolari a ofertei sale publice iniţiale

A.P.
Companii /

Airbnb ţinteşte o evaluare de până la 34,8 miliarde de dolari a ofertei sale publice iniţiale

Airbnb a anunţat că are în vedere o evaluare de până la 34,8 miliarde de dolari a ofertei sale publice iniţiale, care ar putea reprezenta o revenire extraodinară a companiei după ce afacerile sale de închiriere a locuinţelor au fost afectate grav de pandemia de Covid-19 la începutul acestui an, transmite Reuters, citat de News.

În documentele depuse la autorităţile de reglementare, Airbnb a stabilit un interval de preţ de 44-50 de dolari pe acţiune, pentru vânzarea a 51,9 milioane de acţiuni, care i-ar aduce 2,6 miliarde de dolari. Airbnb ar putea atrage 2,85 de miliarde de dolari, la un preţ al acţiunii la nivelul superior al intervalului ţintit.

Dintre acţiunile vândute, fondatorii Airbnb, Brian Chesky, Joe Gebbia şi Nathan Blecharczyk vor vinde titluri în valoare de aproape 100 de milioane de dolari.

Airbnb a avut probleme la începutul pandemiei de coronavirus, când călătoriile au fost blocate. Compania a fost nevoită să concedieze un sfet din forţa sa de muncă şi să solicite de la investitori, între care fondurile Silver Lake şi Sixth Street Partners, finanţare de urgenţă în valoare de 2 miliarde de dolari.

Dar, odată cu relaxarea măsurilor de carantină, călătorii au început să rezerve cazare în case în loc de hoteluri, iar Airbnb a obţinut în mod surprinzător un profit în trimestrul al treilea. Compania din San Francisco a avut de câştigat şi datorită faptului că a crescut interesul pentru închirierea de locuinţe în afara oraşelor mari.

La nivelul superior al intervalului de preţ ţintit, oferta publică ar conferi Airbnb o evaluare diluată, care include şi instrumente financiare, cum ar fi opţiuni şi acţiuni restricţionate, de 34,8 miliarde de dolari.

Excluzând aceste instrumente financiare, La un preţ al acţiunilor de 50 de dolari pe unitate, capitalizarea Airbnb ar totaliza 29,8 miliarde de dolari.

Participaţia lui Chesky ar fi evaluată la circa 3,8 miliarde de dolari, iar cele ale Gebbia şi Blecharczyk la circa 3,5 miliarde de dolari fiecare.

Sequoia Capital, care a investit prima oară în Airbnb în 2009, ar deţine o participaţie de peste 4 miliarde de dolari.

Listarea Airbnb este programată să aibă loc pe 10 decembrie, la bursa Nasdaq.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro