"Airbus" îşi deschide prima fabrică din SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 septembrie 2015

"Airbus" îşi deschide prima fabrică din SUA

Rivalul "Boeing", interesat de piaţa din China

Producătorul european de aeronave "Airbus Group" SE îşi deschide prima sa fabrică din Statele Unite, atacând astfel supremaţia rivalului local "Boeing" Co. pe piaţa aeronavelor comerciale mari, care valorează 80 de miliarde de dolari.

Compania europeană şi-a inaugurat, ieri, fabrica de 600 de milioane de dolari din Mobile, Alabama, unde va construi avioanele A319, A320 şi A321. "Airbus" a început lucrările de construcţie la această unitate în 2013, iar în luna iunie i-au fost livrate primele componente pentru asamblare.

Analiştii anticipează că fabrica "Airbus" va contribui la crearea de locuri de muncă în regiune şi va atrage furnizori de componente pentru industria aerospaţială în sud-estul SUA, unde mai deţin unităţi de producţie "Boeing" şi compania braziliană "Embraer".

"Airbus" îşi deschide, astfel, a doua fabrică de avioane cu o singură punte din afara Europei, cealaltă fiind în China. Investiţia face parte din strategia grupului de reducere a costurilor şi creştere a vizibilităţii, pe o piaţă dominată de "Boeing", care analizează în prezent înfiinţarea în China a unei unităţi de producţie pentru finisarea avioanelor 737. Transferul unor activităţi în China ar elibera din capacitatea de producţie a 737, cel mai utilizat avion la nivel mondial. Boeing 737 concurează cu avioanele A320 fabricate de "Airbus".

În Statele Unite, "Airbus" încă este în urma "Boeing.

În prezent, flota sa de 960 de avioane cu o singură punte din SUA reprezintă numai 20% din totalul aeronavelor de acest tip aflate în circulaţie la nivel mondial, dar comenzile existente vor face ca această pondere să crească la 40%.

Potrivit "Airbus", majoritatea avioanelor construite la fabrica din Mobile vor fi livrate clienţilor nord-americani, iar vânzările vor începe anul viitor. Din 2018, livrările acestei fabrici vor ajunge la patru avioane pe lună.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca ati vrut sa traduceti Single Aisle, se traduce "un singur culoar" (nu o singura punte) E drept, in afara de A380 (care are doua punti adica double deck), toate modelele Airbus sunt cu o singura punte, dar nu cred ca la asta vroiati sa va referiti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro