Airbus şi partenerii săi vor crea un centru pentru întreţinerea aeronavelor în China

J.P.
Comunicate de presă / 20 ianuarie


Airbus a semnat un acord (memorandum de înţelegere - MOU) cu oraşul Chengdu şi Tarmac Aerosave pentru dezvoltarea primului centru de service durabil privind "ciclul de viaţă" al aeronavelor din China. Acest acord va acoperi o gamă largă de activităţi, de la hangararea şi depozitarea aeronavelor, până la servicii de întreţinere, modernizări, conversii, dezmembrare şi reciclare pentru diferite tipuri de aeronave, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Aceasta este încă o contribuţie concretă în atingerea sustenabilităţii în industria aviaţiei, susţinând principiul unei economii circulare în conformitate cu scopul Airbus de a deveni pionier în domeniul aerospaţial durabil. Acest centru unic va sprijini extinderea serviciilor de aviaţie ale Airbus, permiţând în acelaşi timp implementarea strategiei < < Green Industry > > a Chinei", a declarat Klaus Roewe, SVP Airbus Customer Services. "Se estimează o casare treptată a aeronavelor din China, activitate care se va dezvolta exponenţial în următorii 20 de ani. Airbus se angajează să investească în regiune, iar acest centru unic - o premieră în China şi în afara Europei - va face ca Airbus să fie bine poziţionată pe piaţa serviciilor de reabilitare a aeronavelor din China." a adăugat Roewe.

Partenerii au în plan semnarea acordului oficial pentru stabilirea şi încadrarea acestei forme de cooperare industrială la jumătatea anului 2022, cu intrarea în funcţiune a noului centru programată pentru sfârşitul anului 2023, sub rezerva aprobărilor de reglementare aferente.

Tarmac Aerosave contribuie la acest proiect cu cei 15 ani de experienţă dovedită în dezmembrarea eco-eficientă a aeronavelor. Situată în acelaşi centru, filiala Airbus, Satair, va achiziţiona aeronave vechi, va comercializa şi va distribui piesele canibalizate pentru a întregi gama de servicii aferente ciclului de viaţă. Uzina va acoperi o suprafaţă de 690.000 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de stocare de 125 de aeronave.

Airbus îşi continuă acţiunea de implementare a etapelor necesare atingerii sustenabilităţii în industria aviaţiei, permiţând reutilizarea la nivel sporit a aeronavelor şi reciclarea materialelor şi echipamentelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

19 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9474
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7141
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8270
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8404
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.8333

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
piperea.ro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro