Ajutor de stat de 900 milioane lei pentru IMM, în perioada 2017-2020

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 9 decembrie 2016

Guvernul a aprobat, ieri, instituirea schemei de ajutor de stat "Scale UP", care are ca obiectiv stimularea investiţiilor întreprinderilor mici şi mijlocii, în valoare totală maximă de 900 de milioane de lei (echivalentul a circa 200 milioane euro), pentru perioada 2017-2020.

Nivelul maxim al ajutorului de stat acordat unui beneficiar în cadrul acestei scheme nu poate depăşi cinci milioane lei, conform unui comunicat al Guvernului, numărul estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza acestei scheme fiind de 200 de beneficiari.

Finanţarea va fi oferită sub formă de credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare în pentru perioada amintită şi credite bugetare pentru plata acestui ajutor de stat.

Costin Borc, viceprim-ministru şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a declarat: "România, alături de Polonia, Italia şi Bulgaria, se numără printre ţările cu cea mai mare nevoie de investiţii în rândul firmelor cu potenţial de creştere, potrivit Scale Up Index, studiu lansat foarte recent de Comisia Europeană. Acelaşi raport arată că principalele lucruri care ar trebui îmbunătăţite pentru firme se referă la accesul la finanţare şi personal calificat, la crearea de competenţe noi pentru angajaţi şi manageri. Ne dorim ca Scale Up să devină o schemă prin care antreprenorii să poată face investiţiile necesare în companie, sa devină o schemă care să ajute companiile să crească puternic şi, mai ales, să treacă graniţele ţării."

Schema de ajutor de stat va conduce la creşterea numărului locurilor de muncă nou create, a încasărilor la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, precum şi la majorarea volumului de investiţii străine în România şi a volumului de investiţii în cadrul regiunilor defavorizate, subliniază comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro