Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

AKK cere noii conduceri SPD să se hotărască dacă rămâne în Guvernul Merkel sau nu

F.B.
Internaţional /

Angela Merkel (sursă foto: Twitter)

Angela Merkel (sursă foto: Twitter)

Alianţa CDU-CSU a Angelei Merkel a subliniat luni că acordul pe care l-a încheiat cu Partidul Social Democrat nu poate fi renegociat şi le-a cerut noilor conducători ai SPD să ia o hotărâre dacă formaţiunea rămâne sau nu în Guvern, relatează Reuters.

Coaliţia aflată la putere din martie 2018 a fost fragilizată în weekend de alegerea la conducerea SPD a lui Norbert Walter-Borjans şi Saskia Esken, ostili marii coaliţii (GroKo).

După ce au obţinut peste 53% din votul membrilor partidului, aceşti reprezentanţi ai aripii stângi ai formaiunii au anunţat că vor să renegocieze acordul coaliţiei cu scopul de a pune accentul asupra justiţiei sociale.

Însă preşedinta Uniunii Creştin Democrate (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer, potenţiala succesoare Angelei merkel la conducerea Guvermului, a apreciat că alegerile interne din SPD nu constituie un motiv suficient în vederea unei modificări a acordului de guvernare.

"Noua conducere a SPD trebuie, aşadar, să hotărască dacă vrea să rămână sau nu în această coaliţie", a declarat ea la postul public ZDF.

"Noi avem o coaliţie, iar această coaliţie are un acord de coaliţie. Aceasta este baza pe care lucrăm. Iar ea se aplică întregii legislaturi. Noi nu suntem o instituţie de terapie intensivă a partidelor din Guvern", a subliniat AKK.

Cancelaria federală este pregătită să colaboreze cu noii conducători ai SPD, însă nu este prevăzută vreo renegociere a acordului coaliţiei, a anunţat un purtător de cuvânt al cancelarului Angela Markel.

Delegaţii SPD urmează să aprobe noua conducere a formaţiunii vineri, în Congresul anual.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS