Abonament gratuit

ALDE dă liber remanierii ministrului Justiţiei

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică /

Zilele lui Tudorel Toader în fruntea Ministerului Justiţiei par numărate. Cel puţin aşa reiese din declaraţia lui Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, care a spus, ieri, că Tudorel Toader ocupă un loc de ministru care i se cuvine PSD.

La finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE, Tăriceanu a menţionat: "În ceea ce-l priveşte pe domnul Toader, eu mi-am exprimat punctul de vedere şi am făcut comentarii legate de prestaţia sa guvernamentală. Nu am lăsat niciun moment să se înţeleagă că acesta ar fi postul ALDE. Domnul Tudorel Toader, de altfel, este ministru independent, pe un post care, sigur - confirm ceea ce v-a spus domnul Dragnea - că este postul PSD. Deci situaţia e simplă şi clară".

El a mai spus că nu a vorbit cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, despre o remaniere guvernamentală şi nici despre analiza pe care PSD o va face, după referendum, cu privire la activitatea miniştrilor din cabinetul Dăncilă.

Legat de afirmaţia şefului PSD conform căreia postul de preşedinte al Senatului ar aparţine social-democraţilor, preşedintele ALDE a precizat: "Sunt convins că domnul Dragnea n-a făcut această afirmaţie într-un spirit polemic şi, din acest motiv, nici răspunsul meu nu va fi într-un spirit polemic. Suntem într-o coaliţie în care fiecare avem aportul nostru diferit, în mod cert, dar niciunul fără altul nu am putea să asigurăm majoritatea şi să guvernăm".

Liviu Dragnea a declarat la începutul săptămânii că faptul că Tudorel Toader nu este membru al PSD nu a fost o piedică pentru ca acesta să ocupe funcţia de minis­tru al Justiţiei. În schimb, în ultimele două săptămâni, preşedintele PSD s-a declarat nemulţumit că Tudorel Toader a tergiversat elaborarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea, că nu a oferit la timp avizul pentru ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa societăţilor comerciale, susţinând că ministrul Justiţiei va fi evaluat pentru acţiunile şi activitatea lui, aşa cum este valabil pentru orice membru al Guvernului.

Referitor la funcţia de ministru al Justiţiei, care ar trebui să aparţină PSD, Liviu Dragnea a spus: "Aşa cum a mai făcut în trecut şi poate să mai facă, PSD poate susţine în anumite posturi ministeriale care i s-ar cuveni oameni care nu sunt afiliaţi politic".

La sfârşitul săptămânii trecute, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, liderul PSD a anunţat că, după referendumul din 6 şi 7 octombrie, va avea loc o evaluare a activităţii miniştrilor şi nu exclude o remaniere guvernamentală. Surse din interiorul PSD au susţinut atunci că printre remaniaţi se vor număra ministrul Energiei Dănuţ Andruşcă, ministrul Educaţiei Naţionale Valentin Popa, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale George Ivaşcu, ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi vicepremierul Paul Stănescu, care este şi ministru al Dezvoltării. Între timp, ieri, a demisionat Valentin Popa din funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie