ALERTAtac cibernetic la adresa ziarului BURSA şi a publicului cititor

I. Ghe.
Miscellanea / 27 - 30 ianuarie

Atac cibernetic la adresa ziarului BURSA şi a publicului cititor

Pagina de site a ziarului BURSA a fost clonată, astăzi, de autori necunoscuţi care au publicat pe mai multe site-uri anonime de internet un articol menit să prejudicieze financiar publicul cititor. Este vorba despre materialul "RAPORT SPECIAL: Ultima investiţie a lui Ion Ţiriac a îngrozit conducerea băncilor mari din România", apărut chipurile în ziarul BURSA, sub semnătura colegului nostru Andrei Iacomi, articol în care cetăţenii sunt sfătuiţi să investească într-un nou program de tranzacţionare a criptomonedelor numit - în falsul articol - Crypto Engine.

Cetăţenii care doresc să acceseze pe linkul respectiv celelalte secţiuni ale ziarului sunt redirecţionaţi automat către programul respectiv, însă de fiecare dată în dreptul adresei de internet apare o altă adresă.

Falsul este evident pentru cititorii fideli ziarului BURSA care, dacă accesează pagina oficială a ziarului nostru, pot observa că articolul respectiv nu există pe site, ba mai mult imaginea pdf a primei pagini postată în dreapta nu coincide cu aceea de pe site-ul care a clonat cotidianul nostru.

Cu toate acestea, arătăm că persoanele care stau în spatele falsului articol au clonat până şi sigla ziarului BURSA, deoarece dacă veţi copia linkul şi îl veţi căuta cu Google, la căutare o să apară inclusiv sigla respectivă.

Referitor la articolul fals publicat de link-ul respectiv, dar şi pe un alt link (se pare că falsul se multiplică ori de câte ori doresc autorii atacului cibernetic), colegul nostru Andrei Iacomi ne-a declarat: "Am fost surprins neplăcut să văd materialul respectiv, care mi-a fost transmis pe telefon. Materialul apărut astăzi sub denumirea «RAPORT SPECIAL: Ultima investiţie a lui Ion Ţiriac a îngrozit conducerea băncilor mari din România», care circulă pe Internet ca şi cum ar fi fost publicat de ziarul BURSA nu are nicio legătură cu noi. Nu-l cunosc şi nu am făcut vreodată un interviu cu Ion Ţiriac. În material sunt termeni folosiţi/traduşi greşit şi fracturi de logică. Nimic din ceea ce este prezentat în material nu a fost scris de mine. Noi nu facem recomandări de investiţii, deoarece nu acesta este rolul mass-media".

Referitor la situaţia de mai sus, deoarece atacul cibernetic face o reclamă înşelătoare care poate prejudicia financiar publicul cititor şi care prejudiciează în subsidiar ziarul BURSA şi colectivul redacţional, conducerea ziarului a întocmit o sesizare pe care au înaintat-o Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti pentru a deschide un dosar de cercetare penală cu privire la săvârşirea de către autorii atacului cibernetic a infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals privind identitatea, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal. Prin solicitarea respectivă solicităm instituţiilor abilitate să dispună măsurile care se impun în prezenta speţă pentru identificarea autorilor atacului cibernetic şi pentru tragerea la răspundere penală şi materială a acestora.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. falsul a fost observat si de mine.

  dar cum a aparut “platita” pe unele situri bune chiar. 

  s c cret 

  1. Credibilitatea Bursei atrage falsificatori si falsul se propaga din cauza prestigiului publicatiei.

   am vazut chenare platite pe alte situri de finante; exact pagina aia.

   am stiut ca e teapa se vedea simplu cu google crome la sursa meta si html. 

   vor unii disperati sa isi faca exiturile la cripto; cv fonduri speculative ce au tinut levier pe ele. 

   s c cret 

  Tu ai fost, Pahontule?

  Asta e treabă de pârnaie. Vă țin pumnii să îi prindeți pe golani.

  Trebuie căutați și prinși. Și să fie penalizați așa cum trebuie

  Da, am observat falsul...ce e val, ca valul trece !

  Am mai vazut si la televiziuni oameni suparati care faceau rau redatiilor. Cine stie poate va fi nevoie ca cei cu astfel de cunostinte sa pazeasca presa libera de mercenari.

  Putin e de vina. Ponta, demisia!!

  Inseamna ca sunteti considerati importanti de catre cineva, nu merita sa cloneze pe neica nimeni. Felicitari!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

23 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9214
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5250
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5631
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.9955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro