ALEXANDRA BURADA:"Recomandările făcute de Tribunalul Bucureşti şi de CSM nu protejază dreptul la sănatate al avocaţilor"

M.A.
Miscellanea / 11 martie 2020

"Recomandările făcute de Tribunalul Bucureşti şi de CSM nu protejază dreptul la sănatate al avocaţilor"

Avocatul Alexandra Burada, susţine că recomandările cu privire la răspândirea infecţiilor cu virusul COVID-19, publicate marţi de CSM şi de Tribunalul Bucureşti, sunt insuficiente şi nu protejază dreptul la sănatate al avocaţilor şi a familiilor acestora, avocaţii fiind la fel de implicaţi şi importanţi în actul de justiţie.

"Pentru cei care nu cunosc situaţia reală, pot exemplifica cazul Judecătoriilor sectorului 1 şi 4 unde, în sălile de şedinţă dar şi pe holuri este absolut imposibil să păstrezi distanţa recomandată de "1 m şi 50 de cm" faţă de orice persoană sau obiect datorita dimensiunii extrem de reduse a spaţiilor dedicate activităţii, absolut improprii.", ne-a transmis Alexandra Burada.

Având în vedere că în acest moment miza este sănătatea publică a populaţiei, avocatul a menţionat: "Cred că vorbesc şi în numele multor colegi, că s-ar impune din partea instanţelor judecătoreşti aceleaşi măsuri pe care le-au luat şi atunci când acestea au intrat în protest, în unele cazuri mai bine de o lună. Ca şi participant la actul de justiţie, am respectat decizia magistraţilor şi ne-am conformat măsurilor luate în cadrul protestului iar acum, pentru sănătatea noastră şi a clienţilor pe care îi reprezentăm solicităm şi noi la rândul nostru, aceeaşi formă de respect. Ieri am luat decizia internă de a limita activitatea profesională în sensul anulării oricarei întâlniri fizice cu clienţii şi a recurgerii la procedura scrisă. Recomand tuturor celor care au în această perioadă termene în instanţă să discute cu reprezentanţii lor şi să evite pe cât posibil prezenţa la sediul instanţei."

Preşedintele Tribunalului Bucureşti, Judecător Mihaela-Laura Radu, a anunţat, marţi, că, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul COVID-19, (coronavirus) şi pentru a asigura sănătatea şi securitatea în muncă a personalului Tribunalului Bucureşti, sănătatea justiţiabililor, dar şi pentru buna desfăşurare a activităţii de judecată, se recomandă completelor de judecată ca strigarea cauzelor şi implicit a justiţiabililor prezenţi pentru şedinţa de judecată să se facă în etape, pe loturi de 2-3 cauze, astfel încât să se evite aglomerarea în sălile de judecată şi să se asigure, în acelaşi timp, publicitatea şedinţelor de judecată.

Potrivit sursei citate, se recomandă completelor de judecată, ca prin intermediul jandarmilor responsabili de sala de judecată, să se îngrijească ca în timpul şedinţei de judecată, justiţiabilii şi avocaţii să păstreze între ei, pe cât posibil, o distanţă de cel puţin 1 m şi 50 cm.

"Pentru evitarea aglomeraţiei pe holurile instanţei, avocaţii şi justiţiabilii pot cunoaşte ordinea strigării cauzelor, respectiv stadiul şedinţelor de judecată prin accesarea Aplicaţiei şedinţe on-line, care conţine informaţii în timp real despre desfăşurarea şedinţelor de judecată la Tribunalul Bucureşti şi Judecătoriile arondate, precum şi prin intermediul monitoarelor instalate în holurile de acces, respectiv în proximitatea sălilor de şedinţă.", se arată într-un comunicat remis Redacţie noastre.

De asemenea, se dispune ca în birourile de arhivă şi registratură, accesul publicului să se facă pe rând, grefierii acestor compartimente şi grefierii-şefi secţii urmând a lua măsurile necesare pentru introducerea pe rând a persoanelor în încăperi dar şi pentru păstrarea unei distanţe corespunzătoare între cei aflaţi la uşă, în aşteptare.

Potrivit sursei citate, se interzice accesul, în incinta sediilor Tribunalului Bucureşti, a persoanelor cu privire la care autorităţile competente au dispus măsuri de carantină sau de autoizolare, până la expirarea acestor măsuri. Persoanele aflate în situaţia de mai sus au obligaţia de a înştiinţa instanţa prin cerere trimisă în scris, prin poştă sau prin mijloacele de comunicare rapidă-fax, poştă electronică, curier, etc.

Se interzice accesul în incinta sediilor Tribunalului Bucureşti a persoanelor care au călătorit în zonele de risc, în ultimele două săptămâni sau care, deşi nu au călătorit, suspectează că au intrat în contact în România cu persoane care au călătorit în respectivele zone precum şi a celor care prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul gripal COVID-19.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BRUHAHA, sint doar recomandari iar conform legii nu reprezinta nimic.

    In greva mai repede lipitori si sugatoare de bani !!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb