Crypto

Alexandru Nazare, discuţie cu omologul său german, Olaf Scholz, despre implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă

G.U.
Bănci-Asigurări / 27 ianuarie

Alexandru Nazare, discuţie cu omologul său german, Olaf Scholz, despre implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă

Ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, l-a felicitat pe omologul său german, Olaf Scholz, astăzi, 27 ianuarie 2021, într-o convorbire telefonică, pentru obţinerea acordului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi pentru progresele înregistrate în dosarul referitor la Uniunea Bancară în timpul mandatului Preşedinţiei germane a Consiliului UE, conform unui comunicat de presă.

"Acordul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă reprezintă, fără îndoială, un punct de cotitură în istoria Uniunii Europene şi o dovadă a capacităţii de a acţiona solidar, în beneficiul cetăţenilor. Acum trebuie să demonstrăm că îl putem implementa cât se poate de rapid. De aceea, credem că este necesară o abordare flexibilă şi reducerea cât mai mult posibil a birocraţiei pentru ca Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă să îşi atingă scopul", a precizat ministrul român al finanţelor.

Potrivit sursei citate, cei doi demnitari au discutat şi despre planurile de reformă asumate de Guvern, stadiul elaborării bugetului şi alte subiecte prezente pe agenda de lucru a Consiliului miniştrilor de finanţe (ECOFIN). Alexandru Nazare l-a asigurat pe Olaf Scholz că: "Guvernul României s-a angajat să implementeze o politică bugetară sustenabilă. Vom reduce deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, în timp ce sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate rămân prioritare".

Discuţia bilaterală cu ministrul german de finanţe, Olaf Scholz, este prima din seria consultărilor iniţiate de ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, cu omologii săi din statele membre, pe tema operaţionalizării Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro