Abonament gratuit

ALEXANDRU PETRESCU: "Desfiinţarea Ministerului Comunicaţiilor ar fi o decizie total neinspirată"

I.A.
Politică /

Alexandru Petrescu

Alexandru Petrescu

Desfiinţarea Ministerului Comunicaţiilor ar fi o greşeală, în condiţiile în care acest lucru ar duce la întârzieri în programele de digitalizare şi la pierderea unei sume mari de bani europeni, a declarat ministrul interimar de resort, Alexandru Petrescu, informează Agerpres.

El a participat, joi, la Bucharest Forum, eveniment organizat de Institutul Aspen România şi Biroul din Bucureşti al German Marshall Fund of the US şi, la plecare, a fost întrebat cum vede intenţia PNL de a desfiinţa Ministerul Comunicaţiilor şi contopirea lui cu cel al Transporturilor, în viitorul Guvern.

"Cred că este o soluţie total neinspirată desfiinţarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi, dacă se confirmă, alipirea sau înglobarea acestui minister în cadrul Ministerului Transporturilor. Va duce la o activitate subperformantă a ambelor instituţii ministeriale. Cred cu tărie că Ministerul Comunicaţiilor trebuie să rămână un minister de linie, de sine stătător", a spus Petrescu.

În opinia sa, activitatea din ministerul pe care îl reprezintă nu este compatibilă cu cea din ministerul Transporturilor.

"PNL a mai avut o tentativă, pe vremea Convenţiei Democratice, chiar dusă la bun sfârşit, de desfiinţare a ministerului. Era o realitate diferită de cea a Europei lui 2019. Astăzi ponderea proiectelor, agendei ce ţine de digital este extrem de importantă în cadrul activităţii ministerului. Să nu uităm că am avut portofoliul european de economie digitală, avem de recuperat în ceea ce priveşte alinierea la standardele digitale europene, fapt pentru care o desfiinţare a acestui minister ar fi o decizie extrem de neinspirată, cu o serie de consecinţe dezastruoase în ceea ce priveşte efortul de digitalizare a României", a continuat Petrescu.

Întrebat care ar fi efectele negative, el a răspuns: "S-ar întârzia programele ce ţin de agenda de digitalizare, s-ar pierde extrem de mulţi bani europeni şi principalul pierzător va fi cetăţeanul român, care nu va mai putea beneficia pe viitor de servicii publice digitizate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ministerul Comunicațiilor a fost integrat în Ministerul Transportului perioade îndelungate de timp inainte de 1989 adică pe timpul comuniștilor. Dacă nu era Ministerul Comunicatiilor la Revoluția din Decembrie 1989 mișcările de stradă nu se puteau transforma intr-o REVOLTĂ POPULARĂ GENERALĂ fără aportul de necontestat al TVR și RADIO ROMÂNIA, DIFUZATE IN ETER (prin unde radio) de către S.N.S.N.RADIOCOMUNICATII, 24 din 24 ore. Dezvoltarea Comunicatiilor la nivel EUROPEAN și GLOBAL presupune REPREZENTATIVITATE DE NIVEL MINIISTERIAL, pentru participare AUTORIZATĂ și SIMILARĂ ca grad de REPREZENTARE la frecvente Conferințe EUROPENE și INTERNATIONALE care in MULTE CAZURI se FINALIZEAZĂ CU ACORDURI și DIRECTIVE ce ANGAJEAZĂ STATELE LUMII MODERNE in RESPECCTAREA celor CONVENITE. Este de înțeles pentru POLITICIIENII ROMÂNI ca LUMEA este in continuă SCHIMBARE și EVOLUTIE și ca prima activitate terestră care a condus la GLOBALIZAREA LUMII a fost transmiterea informațiilor prin UNDE RADIO = RADIOCOMUNICATII care necesita reglementări la nivel GLOBAL. TARILE DEZVOLTATE care realizează explorariexplorări pe LUNĂ, MARTE și întregul sistem solar, pentru intercomunicarea cu echipajele umane sau MECANISMELE robotizate, NU au intins cable sau fibră optică, până la PLANETA sau obiectvul studiat !!! Evoluția LUMII si a ROMÂNIEI în acest sistem de GLOBALIZARE impune existența MINISTERULUI COMUNICAȚIILOR în ROMÂNIA MODERNĂ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie