Alexandru Rafila: "Avem o singură tranşă de vaccin anti-COVID de la Moderna adaptat tulpinelor de acum"

F.D.
Miscellanea / 5 decembrie 2023

Alexandru Rafila: "Avem o singură tranşă de vaccin anti-COVID de la Moderna adaptat tulpinelor de acum"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că România are în momentul de faţă o singură tranşă de vaccin anti-COVID de circa 1,2 milioane de doze, de la Moderna, adaptat tulpinelor de acum, care fusese plătit încă din anul 2020, relatează News.ro.

Ministrul Sănătăţii a declarat, întrebat câte vaccinuri mai are România, că nu au mai achiziţionat. "Avem în momentul de faţă o singură tranşă de circa 1,2 milioane de doze de la Moderna, e vaccin adaptat tulpinelor de acum, e un vaccin care fusese plătit încă din anul 2020 ca şi avans la contractul iniţial. Este practic un vaccin care trebuia acum livrat pentru că fusese plătit cum vă spuneam în urmă cu mai bine de 2 ani", a arătat Rafila.

Întrebat dacă există rezerve în spitale de echipamente pentru a nu mai fi luaţi prin surprindere, cum s-a întâmplat în pandemie, Rafila a arătat că în momentul de faţă există rezerve de materiale sanitare, echipamente de protecţie.

"Cu siguranţă suntem mult mai bine pregătiţi şi aşa, ca o concluzie personală,pe măsură ce lucrurile au avansat oamenii au devenit tot mai antrenaţi, mai rezilienţi am văzut asta şi la Direcţiile de sănătate publică şi la unităţile sanitare care deserveau sistemul şi la medicii de familie. E clar că reducerea substanţială a mortalităţii în anul 2022 a fost şi rezultatul activităţii colegilor care au ştiut mult mai bine să gestioneze astfel de situaţii şi a mutat greutatea din zona asistenţei medicale spitaliceşti în zona asistenţei ambulatorii, ceea ce este un răspuns corect", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am auzit ca s-au format cozi la centrele de vaccinare si se calca romanii in picioare pentru a primi acest vaccin ca semn al increderii in autoritatile romane

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb