ALEXANDRU RAFILA:''Centrele de evaluare COVID-19 îşi vor continua activitatea în perioada următoare''

G.U.
Miscellanea / 16 martie 2022

''Centrele de evaluare COVID-19 îşi vor continua activitatea în perioada următoare''

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, astăzi, că activitatea centrelor de evaluare COVID-19 va continua şi în perioada următoare, menţionând că pandemia nu a trecut şi în continuare este un număr important de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, informează Agerpres.

"Centrele de evaluare îşi vor continua activitatea în perioada următoare. Pandemia nu a trecut, avem în continuare un număr important de cazuri şi ne dorim ca aceste centre să îşi continue activitatea, astfel încât pacienţii să poată fi evaluaţi complet şi trataţi, să primească medicamentele în centrele de evaluare. În ceea ce priveşte perspectivele dezvoltării medicinei ambulatorii de specialitate, în mod evident că trebuie să constituie o preocupare. 30 de astfel de centre sunt cuprinse şi în PNRR pentru a fi reabilitate şi dotate, evident că o să continuăm pe acest proiect pentru că scăderea presiunii pe asistenţa medicală spitalicească este demersul logic şi în ceea ce priveşte controlul costurilor în sistemul de sănătate", a afirmat Rafila, într-o dezbatere online.

Acesta a spus că sunt necesare şi centrele de recuperare a pacienţilor după ce au făcut boala.

"În zona centrelor de recuperare a pacienţilor care au fost infectaţi cu COVID-19 trebuie să devină şi acestea o preocupare. Lucrăm în acest sens pentru că recuperarea pacienţilor, în general, şi cei care au trecut prin infecţia cu coronavirus, în special, este în mod evident necesară", a adăugat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că telemedicina rămâne şi după starea de alertă.

"Bineînţeles că vor continua eforturile de dezvoltare a telemedicinei, acesta este trendul general, nu se referă doar la gestionarea unei situaţii de criză, cum este pandemia. Evident, dezvoltarea serviciilor de telemedicină răspunde şi unei necesităţi. Vedem că avem o criză de personal specializat în sănătate şi lucrurile nu sunt de azi şi, în mod evident, pentru anumite tipuri de patologii consultaţiile prin intermediul telemedicinei şi alte aplicaţii care monitorizează starea de sănătate sunt evident utile şi trebuie să intre în rutina practicii medicale, fie că discutăm de medicină de familie, fie că discutăm de asistenţă medicală ambulatorie. Asta nu înseamnă, pe de altă parte, că renunţăm la interacţiunea medicului cu pacientul. (...) Trebuie să combinăm cele două posibilităţi şi să ne adaptăm în funcţie de context", a adăugat Rafila.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro