Alexandru Rafila: "Epidemia de rujeolă este o consecinţă a unui număr mare de copii care nu sunt vaccinaţi"

S.B.
Politică / 7 decembrie 2023

Alexandru Rafila: "Epidemia de rujeolă este o consecinţă a unui număr mare de copii care nu sunt vaccinaţi"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, la Timişoara, că epidemia de rujeolă este o consecinţă a acumulării unei cohorte, adică a unui număr mare de copii care nu sunt vaccinaţi, nu sunt protejaţi şi măsurile de sănătate publică sunt recomandate atât de Centrul European de control al bolilor şi OMS, informează news.ro.

Ministrul Sănătăţii a declarat că această declarare pentru o perioadă limitată sper a acestei situaţii de transmitere epidemică a rujeolei, în numeroase judeţe ale ţării, are ca şi consecinţă posibilitatea de a efectua o doză suplimentară de vaccin rubeola- rujeola-oreion, este un trivaccin, la copii cu vârsta între 9 şi 11 luni, de recuperare a restanţierilor, adică cei care fie nu au făcut deloc sau au făcut doar o doză.

"Această situaţie a apărut din cauza reducerii acoperirii vaccinale la nivel naţional, doar 78 % pentru prima doză, 62 % pentru doza a 2-a de vaccin rubeola rujeola oreion, este o consecinţă a acumulării unei cohorte, adică a unui număr mare de copii care nu sunt vaccinaţi, nu sunt protejaţi", a mai spus Rafila, precizând că lucrul acesta s-a întâmplat şi în alte ţări, nu este unic pentru România.

Ministrul Sănătăţi a precizat că măsurile de sănătate publică sunt măsuri recomandate atât de Centrul European de control al bolilor şi Organizaţia Mondială a sănătăţii, pentru reducerea consecinţelor unei răspândiri epidemice a rujeolei.

Există o ţintă de eliminare a acestei boli ca şi problemă de sănătate publică, la nivel global", a mai spus Alexandru Rafila.

Despre riscul de apariţie şi a altor boli, pe fondul scăderii vaccinării, ministrul a arătat că "vaccinurile sunt victima propriului succes".

"Prin vaccinare şi a mea, a dumneavoastră, a copiilor dumneavoastră, multe dintre bolile pe care de care am auzit dar nu le-am mai văzut, am auzit de difterie, eu personal nu am văzut niciun caz de difterie, am auzit de poliomielită, nu am văzut niciun caz de poliomielită, am văzut e adevărat oameni care aveau sechele de poliomielită, adică consecinţele infecţiei, dar toate aceste boli care aparent au dispărut se numesc în pericol de reemergenţă adică de reapariţie, pentru că odată cu scăderea acoperirii vaccinale există şi posibilitatea reapariţiei acestor boli. Mai apar cazuri sporadice în diverse ţări, mai ales din import dar nu trebuie să lăsăm garda jos pentru că orice caz ar apărea într-o ţară, în cazul în care populaţia nu este vaccinată, poate să ducă la răspândirea bolii şi nu ne dorim niciun fel acest lucru. Gândiţi-vă că avem la frontieră un război şi acolo, în Ucraina sunt probleme cu siguranţă legate de acoperirea vaccinală şi trebuie să facem în aşa fel încât copiii din România să fie protejaţi", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca nu ati fi batut joc de populatie cu vaccinul Co-vid,

    in urma careia,multi romani nu mai au incredere,

    nici in vaccinurile bune 

    faptul ca protectia vaccinului se termina pe la 20 ani si pentru femeile insarcinate e chiar o complicatie sa nu fi avut boala, combinat cu faptul ca vaccinul nu ofera imunitate impotriva lui, faci boala dar simptome mai usoare poate explica lucrurile.

    iar sa pui pe acelasi nivel poliomielită cu pojarul e nesimtire :)

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb