ALEXANDRU RAFILA:"Vaccinarea este o parte a soluţiei"

S.B.
Miscellanea / 2 decembrie 2021

"Vaccinarea este o parte a soluţiei"

Ministrul Sănătăţii, Alexadru Rafila a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase, că vaccinarea împotriva COVID019 este o parte a soluţiei, informează news.ro.

Dacă vom avea alături de noi cultele religioase, societatea în ansamblul ei, atunci şi cealaltă parte, referitoare la comportamentul individual, poate fi modificată în aşa fel încât să limităm transmiterea, a spus el.

Despre discuţiile cu cultele religioase, Alexandru Rafila a precizat că libertatea religioasă trebuie respectată. El a precizat că trebuie modificată denumirea certificatului verde, cu certificatul COVID.

"Este de fapt şi o rugăminte a Comisiei Europene, pentru că certificatul verde este destinat în spaţiul comunitar, noi discutăm despre un certificat COVID sau stop-COVID, pe care îl adoptă fiecare stat membru pentru a lua măsuri de combatere a pandemiei deci de limitare a consecinţelor pandemiei", a arătat el.

Despre decizia finală privind certificatul verde, Alexandru Rafila a afirmat că, atunci când vor lua o decizie, care va fi una politică, va fi luată în urma unui mecanism consultativ şi incluziv.

"Nu trebuie să fie o decizie discreţionară, ci trebuie să fie o decizie cunoscută, înţeleasă şi respectată de toată lumea, iar libertatea religioasă reprezintă un element de bază. Nu putem discuta despre faptul că există acces la magazinele de strictă necesitate, noi credem că şi accesul la serviciile religioase trebuie să ţină cont de acest lucru", a mai explicat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că vaccinarea este o parte a soluţiei. "Dacă vom avea alături de noi cultele religioase, societatea în ansamblul ei, atunci şi cealaltă parte, referitoare la comportamentul individual, al responsabilităţii individuale, poate fi modificată în aşa fel încât să limităm transmiterea.

Alexandru Rafila a mai spus că depinde de Parlament decizia privind certificatul COVID. "Cu siguranţă, în această lună vom avea o decizie care să permită luarea unor măsuri", a afirmat el, precizând că introducerea certificatului COVID trebuie făcută în funcţie de unii parametri măsurabili şi cunoscuţi din vreme de toată lumea.

Ministrul a fost întrebat dacă nu se va descuraja vaccinarea prin faptul că certifivcatul COVID va funcţiona în funcţie de incidenţă, Rafila precizând că nu trebuie să fim ipocriţi.

"Eu nu cred că se va descuraja vaccinarea. Eu nu cred că trebuie să fim ipocriţi în primul rând, şi să spunem că introducem un certificat COVID care este un instrument de protejare a sănătăţii publice, iar în spatele acestui instrument de protejare a sănătăţii publice, să existe un mecanism care să inducă un fel de obligativitate a vaccinării. Cred că tyrebuie să fim corecţi şi cinstiţi cu populaţia, dacă vrem să avem din partea populaţiei sprijin şi încredere", a mai afirmat el.

Rafila a mai spus că în cazul personalului medical, vizat de prevederile din legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă, era vorba de siguranţa pacientului, şi i se pare firesc să "existe un risc cât mai mic de a transmite infecţia".

"Cu siguranţă, dacă acea formă se referea strict la personalul medical, dar, atenţie, fără aceste criterii legate de concedierea personalului medical în plină pandemie, pentru că acest lucru nu este posibil şi nici măcar nu este minim raţional, cred că toată lumea ar fi fost de acord şi mi se pare firesc ca, în domeniul medical, personalul medical să fie protejat prin vaccinare, prin trecere prin boală şi testare", a mai declarat Rafila.

El a precizat că în rândul medicilor, vaccinarea ajunge la 80% în acest moment, şi un procent mai mic dacă ne referim la tot personalul medical.

Despre ridicarea obligativităţii certificatului verde, ţinând cont de scăderea incidenţei, Alexandru Rafila a mai declarat că problema şi îngrijorarea lui ţine de "iresponsabilitatea unor oameni".

"Am văzut concerte la care oamenii se înghesuiau, nu purtau mască, am văzut manifestări la care oamenii nu purtau mască. dacă scade incidenţia, nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos, dacă vrem să avem cu toţii sărbători fericite", a spus ministrul.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. O parte a problemei.

  Hai nea rafila , galopați cu vaccinarea !

  1. ...spre Mormant!

  vaccinarea e parte a problemei.

  nu uitati ca zonele cele mai vaccinate sunt si zonele cele mai infectate - nu doar in Romania sau in Europa CI PESTE TOT IN LUME ! 

  Romanii adevarati se vaccineaza.

  1. reciteste mai sus Adevarul prostule! ce am scris e sustinut de statistica in orice parte a lumii ! prostule!

   "vaccinarea e parte a problemei. 

   nu uitati ca zonele cele mai vaccinate sunt si zonele cele mai infectate - nu doar in Romania sau in Europa CI PESTE TOT IN LUME ! " 

   Nu conteaza ce scriu unii pe aici.

   Romanii adevarati se vaccineaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9210
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8330
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0392
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8375
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.1646

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro