Alianţa 2020 USR PLUS solicită CNA amendarea emisiunii "Viaţa Satului" de la TVR 1

I.M.
Miscellanea /

Alianţa 2020 USR PLUS solicită CNA amendarea emisiunii "Viaţa Satului" de la TVR 1

Alianţa 2020 USR PLUS a transmis ieri o scrisoare către Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la ultima emisiune "Viaţa Satului", difuzată de Televiziunea Română, în care solicită amendarea emisiunii în principal pentru încălcarea Legii audiovizualului, aceasta "fiind transformată într-un program de promovare electorală pentru Partidul Social Democrat".

Potrivit unui comunicat al Alianţei 2020 USR PLUS, în solicitarea transmisă CNA, copreşedinţii Dan Barna şi Dacian Cioloş cer sancţionarea TVR 1 în concordanţă cu dispoziţiile Legii audiovizualului şi ale Deciziei nr. 308/2019 a Consiliului Naţional al Audiovizualului şi obligarea televiziunii de a realiza, pe perioada campaniei electorale, în acelaşi interval orar şi în cadrul aceleiaşi emisiuni, a unui interviu în care Alianţa 2020 USR PLUS să beneficieze de acelaşi spaţiu pentru promovarea propriului program electoral, scrie Agerpres.

"Printr-o astfel de abordare, TVR 1 a transformat emisiunea "Viaţa Satului" într-un program de promovare electorală pentru Partidul Social Democrat, cu încălcarea dispoziţiilor Legii audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, precum şi a Deciziei nr. 308/2019 a Consiliului Naţional al Audiovizualului. În schimb, atragem atenţia asupra faptului că în luna noiembrie 2016 acelaşi post, respectiv TVR 1, a înregistrat un interviu cu Dacian Cioloş, la acel moment prim-ministru al României, fără ca acesta să fie competitor electoral, refuzând însă ulterior difuzarea acestuia. Drept motiv, TVR 1 a invocat necesitatea de "evitare a oricăror interpretări în campania electorală", se mai arată în documentul depus la CNA de Alianţa 2020 USR PLUS.

TVR 1 a difuzat duminică emisiunea "Viaţa Satului" în care a fost prezent liderul PSD, Liviu Dragnea, informează Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS