Alianţa Pentru Turism - SOS Turismul Romanesc anunţă schimbarea conducerii

A.P.
Miscellanea / 15 decembrie 2020

Alianţa Pentru Turism - SOS Turismul Romanesc anunţă schimbarea conducerii

Alianţa Pentru Turism-"SOS Turismul Românesc" lansată anul acesta anunţă încheierea mandatului primului său preşedinte, Dumitru Luca, respectiv al primului său purtător de cuvânt, Dragoş Anastasiu. APT va fi condus mai departe de către F.A.P.T., prin Alin Chipăilă, iar noul purtător de cuvânt devine Călin Ile, potrivit unui comunicat de presă.

APT-"SOS Turismul Românesc" este un proiect care vizează să ajute industria turistică şi a luat naştere la câteva luni de la declanşarea pandemiei de Coronavirus.

Primele 6 luni de activitate ale APT au avut ca priorităţi tragerea unui semnal de alarma asupra situaţiei dificile pe care turismul o traversează, precum şi necesitatea implicării guvernului în măsuri care să ajute industria - 400.000 locuri de munca sunt ameninţate să dispară.

Noua conducere a APT este dornică să preia şi să ducă mai departe discuţiile cu noua echipă guvernamentală în vederea implementării programului "60 de măsuri" menite să relanseze turismul românesc.

De asemenea, APT solicită înfiinţarea unui minister al "Turismului si Antreprenoriatului", care să coordoneze toate acţiunile de care industria, în mare parte alcătuită din afaceri mici si mijlocii, are nevoie pentru a reporni.

Printre priorităţile industriei pentru anul 2021 menţionăm nevoia implementării urgente a schemei de sprijin a industriei cu 20% din pierderea anului 2020, crearea cadrului legal de funcţionare a OMD şi redeschiderea in condiţii de siguranţă a unităţilor din turism.

Dragos Anastasiu, fostul purtător de cuvânt al APT a spus: "Veştile bune care anunţă vaccinul anti COVID-19, noul guvern în formare, precum şi forţa pe care romanii din diaspora o pot pune in atragerea unui număr cat mai mare de turişti către Romania- toate acestea ne fac sa fim optimişti în legătură cu relansarea cu succes a turismului românesc".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro