ALIMENTAŢIE PUBLICĂ Lot nou de amenzi pe litoral

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 23 iulie 2019

Lot nou de amenzi pe litoral

Litoralul autohton este o sursă inepuizabilă de nereguli în ceea ce priveşte locurile unde turiştii servesc masa. Douăzeci şi şase de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate cu 260.000 de lei de inspectorii sanitar-veterinari, în ultima săptămână, printre neregulile constatate aflându-se cele legate de condiţii de igienă şi de depozitare necorespunzătoare.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, în perioada 15 - 21 iulie, 269 de unităţi amplasate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, controalele vizând, printre altele, peste 100 de restaurante, 30 de unităţi fast-food şi 26 de baruri: "În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi referitoare la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie;  depozitarea necores­punzătoare a produselor alimentare".

Pentru abaterile constatate, 26 de unităţi - 9 restaurante, o unitate tip fast-food, două unităţi tip bufet, 6 magazine alimentare, 4 baruri, un laborator cofetărie/patiserie, o braserie, o cofetărie, un snack bar - au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 260.000 de lei.

De asemenea, în ultima săptămână au fost confiscate şi retrase de la vânzare 5 kilograme de carne de porc şi 10 kilograme de produse de patiserie congelate, improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţie numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb