Abonament gratuit

ALIN BURCEA, PARALELA 45:"Problema Tarom şi reducerea TVA la 5% pentru agenţii ar trebui să fie priorităţile Guvernului"

M.I.
Miscellanea /

Alin Burcea

Alin Burcea

Problema Tarom şi reducerea TVA la 5% pentru agenţiile de turism ar trebui sa fie o prioritate pentru noul Guvern, a declarat miercuri Alin Burcea, proprietarul touroperatorului Paralela 45.

"Noi, touroperatorii, iubim compania naţională şi ne dorim din tot sufletul să meargă bine, atât pentru ei, cât şi pentru noi. Trebuie însă o rezolvare radicală a situaţiei. Nu mai merge cu pansamente. Problema la Tarom este cu instabilitatea. Schimbarea permanentă de directori nu îi face bine companiei de stat. Rezolvarea situaţiei la Tarom ar trebuie să fie o prioritate pentru viitorul guvern", a declarat Alin Burcea, într-o conferinţă de presă.

El subliniază că în urmă cu doi ani Paralela 45 opera 90% din zboruri cu Tarom, lucru care nu se întâmplă acum, informează News.ro.

"Acum doi ani, 90% din zboruri le făceam cu Tarom. Acum nu. Mai degrabă, 90% din zboruri nu le facem cu Tarom. Vrem să facem contractele din iunie, de exemplu, dar nu reuşim niciodată. Dar Tarom este o problemă pe care nu trebui să o tratăm româneşte. Pentru că românii vor să călătorească cu Tarom. Nu este o companie care să merită să fie lăsată să moară", a adăugat Burcea.

El consideră că şeful demis al Tarom Mădălina Mezei s-a răzbunat prin declaraţiile făcute ca urmare a faptului că a fost revocată din funcţie.

"Cred că trebuia să îşi vadă de treaba ei", mai spune el.

O altă prioritate a noului Guvern ar trebuie să fie, în opinia sa, scăderea TVA la 5% şi pentru agenţiile de turism.

"Pentru agenţiile de turism ar fi prima măsură pe care ar trebui să o ia noul ministru de Turism, să alinieze TVA la 5%. De şase ani cerem scăderea TVA de la 19%. Hotelierii, care oferă la partide conferinţe au avut mai mult succes, ei au 5% TVA şi la cazare şi la masă. E o discrepanţă pe care nu o înţeleg. Au putere de convingere mai mare. Noi avem 19%, ceea ce ne afectează. Primim diverse explicaţii. Daca cineva din cele 27 de state membre ar pune problema la UE, s-ar rezolva această problemă", a precizat Alin Burcea.

"Vacanţele în care aleg să meargă cu maşina personală au înregistrat o creştere de aproximativ 12% faţă de vara 2018. Destinaţiile preferate au fost Bulgaria, Grecia şi Turcia. Grecia se află în topul preferinţelor, înregistrând o creştere de aproximativ 13%", spune reprezentantul Paralela 45, potrivit News.ro.

Zonele greceşti preferate pentru turismul individual: Thassos, Halkidiki, Lefkada, Riviera Olimpului şi Thrace.

Din totalul programelor din portofoliul Paralela 45, 65% dintre turişti au preferat vacanţe de tip charter&sejur, 17% au ales circuite culturale şi turistice, 15% turism individual, vacanţele cu transport propriu, 3% au ales turismul social.

Rezervările de vacanţe în România au crescut cu o treime faţă de anul 2018, datorită voucherelor de vacanţă.

"Aş prefera ca autorităţile să investească în incoming mai degrabă decât în vouchere de vacanţă", mai spune el.

Rezervarile de vacanţe pe zona montană au crescut cu 99%, cele pentru staţiunile balneo cu 96%, iar cele pentru litoralul românesc cu 15%.

Rezervările de vacanţe în România cu vouchere de vacanţă au înregistrat o creştere cu 134%, în perioada ianuarie-septembrie 2019, în comparaţie cu perioada similar în 2018.

De asemenea, pentru toamna/iarna 2019, turoperatorul Paralela 45 a lansat programe pentru Maldive, Mauritius, Seychelles, Bali şi Oman. Pachetele includ zboruri, cazare, masă, transferuri si sunt disponibile de la finalul lunii septembrie şi până în iunie, ori septembrie anul următor. O vacanţă exotică de şapte nopti porneşte de la 1.200 de euro/persoană.

Dubai, căutat pentru shopping, parcurile tematice, ori pentru petrecerile dintre ani, este disponibil la preţuri de la 584 de euro/persoană, conform aceleiaşi surse.

Decembrie este totodată luna charterului de Laponia şi a vacanţelor familiilor cu copii care vor să îl întâlnească pe Moş Crăciun şi pe soţia lui, să viziteze Santa Park şi să facă safari cu husky, într-un cadru natural unic. Este al patrulea an consecutiv în care Paralela 45 lansează charterul spre Ţara lui Moş Crăciun. Un sejur de cinci zile, cu zbor operat de compania Tarom, cazare la hotel de patru stele, transferuri, taxe de aeroport, porneşte de la 1.990 de euro/adult şi de la 1.661 de euro/copil. Preţul include, de asemenea, excursie la casa lui Mos Crăciun, safari cu husky, excursie la Rovaniemi.

După creşterea spectaculoasă înregistrată pe destinaţiile Hurghada şi Sharm el Sheikh, în această vară, turoperatorul prelungeşte perioada charterelor din Bucureşti spre Egipt, în sezonul toamnă-iarnă, şi introduce un nou zbor din Sibiu spre Hurghada, dedicat sărbătorilor de iarnă.

"Foarte multi turişti şi-au făcut vacanţa în Egipt vara aceasta şi estimăm o crestere de 20% a numărului acestora pentru perioada următoare, ei având posibilitatea să aleagă Hurghada sau Sharm el Sheikh în următoarele luni, la tarife care încep de la 464 de euro/persoană, respectiv de la 521 de euro/persoană, cu toate taxele incluse", precizează proprietarul companiei Paralela 45.

Paralela 45 împlineşte anul viitor 30 de ani de activitate. Compania a fost înfiinţată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenţii private din România, transmite News.ro.

Turoperatorul are o reţea de 50 de agenţii proprii şi francizate, în întreaga ţară. Paralela 45 estimează că va încheia anul cu un rulaj de 70 de milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie