Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Alina Bica a fost dată în urmărire

F.D.
Anticorupţie /

Alina Bica a fost dată în urmărire

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, condamnarea fostei şefe a DIICOT Alina Bica la 4 ani de închisoare cu executare. Verdictul a fost dat după rejudecarea apelului în dosarul în care aceasta fusese condamnată la aceeaşi pedeapsă pentru favorizarea făptuitorului.

Poliţiştii s-au dus acasă la Alina Bica pentru a o duce la închisoare, dar nu au găsit pe nimeni aşadar, au dat-o în urmărire pe fosta şefă DIICOT.

Magistraţii instanţei supreme au respins, miercuri, apelul formulat de fosta şefă DIICOT Alina Bica împotriva condamnării de 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă şi vine după ce procesul acesteia s-a rejudecat.

Potrivit procedurilor, mai întâi poliţiştii trebuie să verifice dacă Alina Bica se mai află în România, în caz contrar ea va fi dată în urmărire internaţională. Atunci, de extrădarea sa se va ocupa Ministerul Justiţiei, condus acum de Cătălin Predoiu. Bica i-a fost secretar de stat lui Predoiu în primul mandat de ministru al Justiţiei.

Alina Bica a fugit din ţară la începutul anului 2018. Iniţial, fosta şefă a DIICOT a ales ca ţară de refugiu Costa Rica, la fel ca prietena sa, Elena Udrea. Însă, potrivit utimelor informaţii apărute, pe surse, Bica ar fi acum în Spania.

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018, după ce a formulat contestaţie faţă de formarea completurilor de 5 judecători. Instanţa supremă a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluţionarea dosarului (rejudecat).

În cauză, Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Adriean Videanu. Sechestrul asupra acţiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Interesant; au "scapat-o" si pe ea.

    te face sa zimbesti pina la urechi. Adicatelea un fost sef de DIICOT nu stie cum sa se ascunda ? Ea care a urmarit teroristii internationali si care intre timp a devenit un asociat al lor in evadarea bratului legii, nu stie sa dispara fara urma ?

    Intre timp sa le dam si o palma peste cuvinte la toti cei care nu o gasesc si incaseaza salarii groase in M.A.I. 

    Niste trogloditi nu politisti ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie