Alina Gorghiu anunţă că legile educaţiei naţionale intră la vot în plenul Senatului

S.B.
Politică / 22 mai

Alina Gorghiu anunţă că legile educaţiei naţionale intră la vot în plenul Senatului

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a anunţat luni că legile educaţiei naţionale intră la vot în plenul Senatului, informează news.ro.

"Vorbim de nişte legi care oferă răspunsuri şi un cadru adecvat nevoilor elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor. Sunt oameni care au nevoie de aceste schimbări", a arătat senatoarea PNL.

"Cred că cel mai important de departe proiect pe care îl avem astăzi pe ordinea de zi este pachetul legilor educaţiei. România educată devine astăzi realitate, sunt convinsă, prin votul coaliţiei aflate la guvernare, parlamentarii sunt mobilizaţi, le mulţumesc celor din comisia de educaţie pentru efortul de peste o săptămână", a spus preşedintele interimar al Senatului.

Ea a arătat că peste 500 de amendamente au fost depuse şi în Senat, la aceste legi, atât pe preuniversitar cât şi pe universitar.

"Sunt mulţumită că astăzi reuşim să supunem votului plenului proiectul cel mai mare de consultare naţională din ultimele trei decenii. Vorbim de nişte legi care oferă răspunsuri şi un cadrul adecvat nevoilor elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor. Sunt oameni care au nevoie de aceste schimbări", a arătat senatoarea PNL.

"Este o reformă asumată de PNL, asumată de România, pentru că această reformă se află în PNRR şi este o reformă care are ca obiective urmărite accesul neîngrădit la educaţie, prevenirea şi combaterea abandonului şcolar care în ultimii ani a devenit o problemă în România, învăţământul dual şi adaptarea la piaţa muncii, îmbunătăţirea managementului educaţional, realizarea unei reforme cât mai incluzive şi mai cuprinzătoare", a completat Alina Gorghiu.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro