Alina Gorghiu: "Astăzi va avea loc o întâlnire cu ministrul Muncii, cu privire la reforma pensiilor speciale"

S.B.
Politică / 22 mai

Alina Gorghiu: "Astăzi va avea loc o întâlnire cu ministrul Muncii, cu privire la reforma pensiilor speciale"

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat că luni va avea loc o întâlnire cu ministrul Muncii, cu privire la reforma pensiilor speciale şi speră ca zilele următoare să vadă o discuţie referitoare la legea salarizării, pentru că este de interes pentru rezolvarea problemelor din educaţie, informează Agerpres.

"Astăzi, la Ministerul Muncii va avea loc o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii, pentru a a aduce acesta lămuririle finale, sper eu, cu privire la reforma pensiilor speciale. A fost chemat de premier iar în zilele următoare sper să văd o discuţie cu acelaşi ministru al Muncii, referitoare la legea salarizării, pentru că această lege a salarizării este de interes pentru rezolvarea problemelor din sistemul de educaţie", a spus Alina Gorghiu la Senat.

Ea a precizat că "PNL este la fel de atent ca oricine la greva din domeniul educaţiei, motiv pentru care astăzi vom vorbi despre educaţie, cum să găsim soluţii ca să stopăm aceste demersuri ale sindicatelor care au nişte solicitări legitime".

"Salarizarea în domeniul educaţiei este o problemă care va trebui să fie rezolvată şi cred că liderii partidelor politice care formează coaliţia de guvernare au decis foarte bine, să nu mai discute despre rotaţie, să discute despre probleme care sunt importante. Rotaţia se va întâmpla, partidele sunt cele care au semnat protocolul acum un an şi ceva, sunt aceleaşi şi ştiu care sunt angajamentele pe care şi le-am asumat şi ştiu că această tranziţie este mult mai uşoară dacă nu se mai inflamează spaţiul public cu nume, cu ministere, cu împărţeli. Consider că este mai puţin importantă ziua în care se depune mandatul, important este să discutăm despre priorităţi. Se discută până se rezolvă. Discuţiile şi concluziile le veţi vedea după discuţiile cu Ministerul Muncii, pentru că legea salarizării va trebui să cuprindă solicitările pe care colegii din educaţie le au. Guvernul a avansat deja nişte propuneri, bonusul pentru debutanţi, pachetul de investiţii prins în legile de astăzi", a arătat ea.

Potrivit Alinei Gorghiu, "soluţiile pot fi generate exclusiv prin dialog, iar dialogul va avea loc cu cei care răspund de acest sector, şi anume ministrul Muncii, care va trebui să găsească, împreună cu noi toţi pentru că vom sprijini finalizarea acestei greve şi identificarea soluţiilor, demersul colectiv".

Ea a precizat că legea salarizării ar urma să vină în Parlament la începutul sesiunii parlamentare din toamnă. "Nu este un document uşor de făcut şi nu aş vrea să dea nimeni rateuri. E drept, ministrul Muncii a întârziat foarte mult discuţiile pe această lege, dar nu ajută pe nimeni dacă eu găsesc vinovatul în persoana ministrului Muncii sau a altui ministru. Important este să ne aşezăm la masă şi să găsim soluţiile pentru sistemul educaţiei", a spus Gorghiu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "[...]pentru că legea salarizării va trebui să cuprindă solicitările pe care colegii din educaţie le au."

    COLEGII??? 

    doaa reforma pensiilor speciale... pffff de cate ori am auzit-o pe-asta?

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro