ALINA GORGHIU, DE ZIUA MARINEI:"Parlamentul României va continua să aibă un rol activ în susţinerea dezvoltării şi modernizării armatei române"

S.B.
Politică / 15 august

"Parlamentul României va continua să aibă un rol activ în susţinerea dezvoltării şi modernizării armatei române"

Preşedintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, a participat, luni, în portul Constanţa, la ceremoniile aniversare dedicate Zilei Marinei Române, aceasta transmiţând într-un mesaj oficial că Parlamentul României va continua să aibă un rol activ în susţinerea dezvoltării şi modernizării armatei române, prin toate instrumentele legislative pe care le are la dispoziţie, informează news.ro.

"Cea de-a 120-a ediţie a Zilei Marinei Naţionale este organizată într-un moment dificil, atât pentru regiunea Mării Negre, cât şi pentru frontierele externe ale Uniunii Europene şi ale Alianţei Nord-Atlantice, în care România joacă un rol activ, fiind un exemplu de consolidare a securităţii regionale. Forţele Navale reprezintă o componentă esenţială a Armatei României, iar devotamentul, spiritul de sacrificiu şi implicarea militarilor români asigură consolidarea armatei moderne a ţării noastre, o armată puternică care contribuie, în permanenţă, la menţinerea securităţii naţionale, a siguranţei românilor, precum şi a securităţii spaţiului euroatlantic, ca stat membru al NATO, care îndeplineşte cu profesionalism toate angajamentele asumate", se arată într-un comunicat al Senatului.

Potrivit preşedintelui interimar al Senatului, "Aniversarea Zilei Marinei Române are o importanţă aparte anul acesta, în contextul împlinirii a 25 de ani de parteneriat strategic între România şi SUA - o confirmare a aprofundării relaţiilor dintre cele două ţări în varii domenii de activitate, în special în domeniul securităţii, al rezilienţei, la nivel guvernamental, precum şi la nivelul diplomaţiei parlamentare".

"Parlamentul României va continua să aibă un rol activ în susţinerea dezvoltării şi modernizării armatei române, prin toate instrumentele legislative pe care le are la dispoziţie. România este şi va rămâne un aliat şi un partener de încredere al NATO, cu o contribuţie esenţială pentru gestionarea şi menţinerea securităţii Flancului Estic. Summitul de la Madrid a luat decizii istorice în sprijinul consolidării securităţii şi apărării pe Flancul Estic al NATO şi în regiunea Mării Negre, obiective urmărite şi promovate activ de România şi care au fost îndeplinite în integralitate", afirmă Alina Gorghiu.

Potrivit preşedinetelui Senatului, "România a acţionat cu determinare la nivel politic, diplomatic şi economic şi a obţinut rezultate tangibile pentru recunoaşterea relevanţei strategice a zonei Mării Negre pentru securitatea euroatlantică".

"Noul Concept Strategic al NATO confirmă fără echivoc, pentru prima dată într-un document programatic Aliat, importanţa Mării Negre drept zonă strategică de interes pentru comunitatea euroatlantică, asigurând o vizibilitate fără precedent regiunii din care facem parte", mai arată în mesaj Alina Gorghiu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Tuta asta trebuie sa dispara... Este in afara de orice..

    Alina G. o sa fie viitorul Presedinte al Romaniei. Se vede de la o posta ca este impinsa de catre cineva in fata si ca i se face partie.

    Persoanele din fruntea PNL, cu influentza si dese, au fost cheia marilor ei succese! Stim si de ce! Acum, din perspectiva parlamentara, motto-ul Alinutzei suna astfel: spagile si comisioanele de ”inzestrare” mari si dese, cheia marilor lor succese! Si rezolva astfel, in maniera proprie, si ”susţinerea dezvoltării şi modernizării armatei române"!

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro