ALINA GORGHIU:"Întotdeauna este loc de mai bine pentru copiii din centrele rezidenţiale"

V.G.
Politică / 17 august

"Întotdeauna este loc de mai bine pentru copiii din centrele rezidenţiale"

Preşedintele Comisiei de anchetă a Senatului privind investigarea abuzurilor împotriva minorilor din centrele aflate în subordinea DGASPC, Alina Gorghiu, a vizitat astăzi Complexul de tip familial Valea Mare din Ştefăneşti, judeţul Argeş, notează Agerpres.

Potrivit Senatului, Alina Gorghiu a fost însoţită de reprezentantele conducerii DGASPC Argeş, Tatiana Eftime şi Iuliana Matei, de reprezentanta organizaţiei "Salvaţi Copiii", psihologul Mihaela Dinu şi psihologul Marinescu Georgeta.

"Emoţii multe astăzi la Ştefăneşti, unde m-am aflat în mijlocul copiilor şi tinerilor din centrul rezidenţial de aici. Sunt trei case familiale, în care se află 19 beneficiari cu vârste cuprinse între 7 şi 22 ani, şi un centru de îngrijiri paleative, în care 12 copii au asigurate îngrijiri speciale. M-am bucurat că am jucat o partidă de remi şi că mi-au arătat lucrările lor origami. Pentru mine, toţi sunt speciali, pentru că avem multe de învăţat de la ei, de la puterea lor de a merge mai departe. I-am invitat să continue cu arta origami cu promisiunea că, la ziua lui Moş Crăciun, care se va organiza şi anul acesta la Senatul României, vor avea un stand pentru a-şi expune spre vânzare lucrările", le-a spus copiilor preşedintele interimar al Senatului.

Alina Gorghiu a subliniat că doar în judeţul Argeş, în cele 27 de servicii de tip rezidenţial, sunt peste 200 de copii şi tineri.

"Ca ei, sunt mulţi alţii în întreaga ţară şi cu toţii au nevoie de sprijinul nostru", a adăugat Gorghiu.

Senatul a înfiinţat, pe 21 februarie, Comisia de anchetă pentru investigarea cazurilor de abuz împotriva minorilor din centrele de plasament, propusă de 36 de parlamentari PNL şi 18 USR.

Printre obiectivele comisiei de anchetă se numără: identificarea viciilor sistemice care au contribuit la înfăptuirea abuzurilor împotriva minorilor beneficiari ai serviciilor de tip rezidenţial, audierea persoanelor cu funcţii de conducere în aceste servicii, precum şi a directorilor executivi ai DGASPC pe raza cărora au fost raportate cazuri de abuzuri sexuale sau orice abuzuri fizice împotriva minorilor instituţionalizaţi, dar şi a celorlalţi salariaţi, identificarea disfuncţiilor operaţionale în comunicarea şi cooperarea dintre autorităţile şi instituţiile publice de specialitate privind asistenţa socială şi protecţia copilului, stabilirea măsurilor care ar trebui luate pentru remedierea problemelor investigate, pentru atragerea răspunderii persoanelor responsabile.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro