Allianz plăteşte 1,85 miliarde de euro pentru a deveni acţionar majoritar al Euler Hermes

Ziarul BURSA #Internaţional / 28 noiembrie 2017

Allianz plăteşte 1,85 miliarde de euro pentru a deveni acţionar majoritar al Euler Hermes

Allianz, cea mai mare companie de asigurări din Europa, intenţionează să cumpere acţiunile Euler Hermes pe care încă nu le deţine, costurile tranzacţiei ridicându-se la aproximativ 1,85 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Allianz a confirmat luni că a ajuns la un acord privind achiziţionarea a 11,3% din acţiunile furnizorului de servicii financiare Euler Hermes la preţul de 122 de euro per titlu, în numerar, majorându-şi participaţia la 74,3%. Allianz va face apoi o ofertă publică de preluare pentru restul acţiunilor, la acelaşi preţ, care reprezintă o primă de 21% faţă de nivelul înregistrat la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

"Majorarea participaţiei deţinute la Euler Hermes este prin urmare un pas logic pentru Allianz pentru a investi capital în afacerile strategice care furnizează performanţe operaţionale solide, pentru a ne întări poziţia pe pieţele noastre de bază, în special pe segmentul daune şi accidente (property and casualty)'', se arată în comunicatul companiei germane, conform Agerpres.

Tranzacţia nu va afecta programul Allianz de răscumpărare de acţiuni, în valoare de două miliarde de euro.

Cu mai mult de 100 de ani de experienţă, Euler Hermes oferă clienţilor săi business-to-business (B2B) servicii financiare care sprijină managementul creanţelor comerciale şi al lichidităţilor. Reţeaua proprie de informaţii urmăreşte şi analizează schimbările zilnice ale solvabilităţii corporative în rândul companiilor mici, medii şi multinaţionale, în pieţe ce reprezintă 92% din PIB-ul global.

Cu sediul principal în Paris, Euler Hermes este prezentă în peste 50 de ţări, cu mai mult de 5.800 de angajaţi. Pentru 2017, Allianz se aşteaptă la un profit operaţional situat în jumătatea superioară a ţintei sale de profit, de 10,3 - 11,3 miliarde de euro, după ce, anterior, previzionase un câştig aproape de 11,3 miliarde de euro.

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări. Anul trecut, Allianz-Ţiriac a obţinut un profit operaţional consolidat din activitatea de asigurări de 12 milioane lei, în creştere cu 15,8% faţă de 2015.

Conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Allianz-Ţiriac deţine o cotă de piaţă de 13,08% şi rămâne liderul pieţei de asigurări, atât la nivel agregat, cât şi la nivelul segmentului asigurărilor generale.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro