Allianz-Ţiriac a înregistrat prime brute subscrise totale de 910 milioane lei în primul trimestrul din 2024

S.B.
Bănci-Asigurări / 5 iunie

Allianz-Ţiriac a înregistrat prime brute subscrise totale de 910 milioane lei în primul trimestrul din 2024

Allianz-Ţiriac Asigurări a continuat să ofere clienţilor sprijin financiar în situaţiile neprevăzute cu care s-au confrutat şi a încheiat primul trimestru din acest an cu rezultate solide şi evoluţii pozitive pe toate linii de business. Astfel, la finalul primului trimestru cheltuiala totală cu daunele brute a fost de aproximativ 612 milioane lei. Din aceasta, aproximativ 361 milioane lei s-au întors la clienţi prin despăgubirile plătite, 28 milioane lei au reprezentat maturităţi şi răscumpărări plătite, în timp ce peste 224 milioane lei au fost direcţionate în rezerve de daună (pentru daune avizate şi neavizate), care garantează plăţile viitoare, conform angajamentelor asumate.

Primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac au ajuns la 910 milioane lei în primul trimestru din acest an, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Un avans semnificativ, de 27%, a fost înregistrat în segmentul asigurărilor de viaţă, confirmând nevoia de protecţie în creştere a oamenilor.

"Anul 2024 a început bine pentru Allianz-Ţiriac în contextul în care este şi un an aniversar pentru noi, în care marcăm 30 de ani de activitate pe piaţa din România. Rezultatele din primul trimestru ne confirmă încă o dată că piaţa asigurărilor de viaţă din România are un potenţial ridicat, iar interesul românilor pentru aceste produse este în creştere. Ultimii ani au dus la o conştientizare mai bună a riscurilor şi a incertitudinii vieţii şi au contribuit la dinamica pe care o vedem pe această linie de business. În acelaşi timp, această creştere constantă pe segmentul asigurărilor de viaţă reprezintă o confirmare a schimbării structurale şi a eforturilor de distribuţie ale echipei de vânzări şi a partenerilor Allianz-Ţiriac, ajungând astăzi să avem un nivel similar al subscrierilor pe asigurările de viaţă cu cele Casco", a declarat Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări.

O altă linie de business, care a înregistrat o creştere importantă, de peste 21% în primele trei luni din 2024, este reprezentată de asigurarile de sănătate, în contextul în care oamenii au devenit mai atenţi în ceea ce priveşte sănătatea lor şi caută soluţii care îi pot ajuta atât să prevină, cât şi să beneficieze de un sprijin financiar atunci când se confruntă cu probleme de sănătate.

La finalul primului trimestru din 2024, peste 1,6 milioane de persoane şi companii beneficiau de protecţia financiară oferită de Allianz-Ţiriac, în creştere cu aproximativ 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. În acelaşi timp, numărul clienţilor care au achiziţionat asigurări online a crescut cu 32% în primul trimestru, asigurările RCA şi de călătorie fiind cel mai frecvent achiziţionate în mediul online.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9704
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5850
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1659
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9171
Gram de aur (XAU)Gram de aur355.8616

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb