Allianz-Ţiriac Asigurări a primit aprobarea autorităţilor pentru achiziţia Gothaer Asigurări Reasigurări

G.U.
Bănci-Asigurări / 24 noiembrie 2021

Allianz-Ţiriac Asigurări a primit aprobarea autorităţilor pentru achiziţia Gothaer Asigurări Reasigurări

Allianz-Ţiriac Asigurări a primit aprobările necesare din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi Consiliului Concurenţei pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al Gothaer Asigurări Reasigurări, conform unui comunicat remis redacţiei.

Allianz-Ţiriac estimează că finalizarea integrării va avea loc până la finalul anului 2022, după ce vor fi parcurse progresiv etapele de aprobare a fuziunii şi procesul de integrare a Gothaer Asigurări Reasigurări în structura Allianz-Ţiriac. Până la finalizarea fuziunii, cei doi asigurători vor funcţiona ca două entităţi independente, conform regulilor unei asemenea achiziţii.

"Aprobarea tranzacţiei de preluare nu influenţează în niciun fel relaţia cu clienţii sau contractele de asigurare pe care aceştia le deţin în acest moment la una dintre cele două companii. Beneficiile, termenii şi condiţiile contractelor de asigurare rămân neschimbate", se menţionează în comunicat.

Pentru operaţiuni, servicii şi consultanţă, clienţii trebuie să se adreseze în continuare Gothaer Asigurări Reasigurări la datele de contact cunoscute. De asemenea, relaţia cu partenerii nu este influentaţă.

"Achiziţia Gothaer Asigurări Reasigurări reprezintă o dovadă concretă a angajamentului Allianz-Ţiriac faţă de piaţa românească de asigurări, chiar şi în vremuri tulburi. Suntem pregătiţi să iniţiem cât mai repede procesul de integrare, după aprobarea proiectului de fuziune, şi să devenim o singură echipă care reuneşte expertiza celor două organizaţii în interesul clienţilor, angajaţilor, partenerilor de distribuţie şi acţionarilor. Mulţumim reprezentanţilor Gothaer pentru colaborarea profesionistă şi autorităţilor pentru încrederea acordată", a declarat Virgil Şoncutean, Director General al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Ciprian Pop, director al Departamentului Actuariat din cadrul Allianz-Ţiriac, este propunerea Allianz-Ţiriac pentru funcţia de director general al Gothaer Asigurări Reasigurări şi îşi va prelua atribuţiile după obţinerea avizelor necesare. Ciprian Pop va avea un mandat limitat, până la finalizarea fuziunii, iar principalul său obiectiv va fi pregătirea Gothaer Asigurări Reasigurări pentru o integrare cât mai lină, atât din perspectiva clienţilor, cât şi a angajaţilor şi partenerilor.

Potrivit sursei citate, Allianz-Ţiriac va propune un nou Consiliu de Administraţie al Gothaer Asigurări Reasigurări, format din Virgil Şoncutean, director general al Allianz-Ţiriac, Adriana Matache şi Aurel Badea, ambii directori generali adjuncţi ai Allianz-Ţiriac. Noul Consiliu de Administraţie îşi va prelua mandatul după avizul ASF şi va fi condus de Virgil Şoncutean, în calitate de preşedinte.

La finalul anului 2021, portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări este estimat la 83,3 milioane de lei. Tranzacţia de preluare a fost semnată şi anunţată public de cele două părţi la începutul lunii decembrie 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro